Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Nowa formuła Bebilon1

Data utworzenia : 2019-02-21 22:10 | Ostatni komentarz 2019-02-24 13:38

BasPys

972 Odsłony
9 Komentarze

Drogie Mamy, Mam pytanie czy któraś z Was zauważyła u swojego malucha alergię stosując mleko Bebilon1 z nową formułą? Moja córka dostała okropną wysypkę i staram się dojść od czego ten problem. Nie wprowadzałam żadnych nowości w kosmetykach, proszkach do prania. Karmię ją od poczatku Bebilon 1. Opakowanie z nowa formułą kupilam już jakiś czas temu, nie zauwazyłam wtedy znaczących objawów alergii ale faktycznie po jakimś czasie dostała lekkiej wysypki i teraz nasila się ona z dnia na dzień.

2019-02-24 13:38

Dorota odpisałam Ci już w innym wątku ze masz racje chodzi o bebilon pepti. Ale faktycznie w takim bądź razie w każdym mleku Bebilon coś zmienili. Jeśli chodzi o zmianę mm to ja bym zrobiła jak rewers albo zwiększałabym ilość miarek tak jak proponuje rewers albo co jakiś czas na jeden posiłek wprowadzała jedna butelkę nowego mleka. Powiedzmy w porze obidowej nowe mm a pozostałe to stare mleko bebilon.

2019-02-23 08:31

Popsuli podobno mleko okropnie . Ja bym dała ze starym składem dopóki nie zejdzie wysypka a później zmiana mleka na inne i to też nie drastycznie tylko stopniowo . Czyli np 1 miarka nowego mleka i reszta starego . Później 2 miarki nowego i reszta starego dopóki nie dojdziesz do całości .

2019-02-23 00:53

Kasia S a te mamy na FB to nie piszą o Bebilon Pepti czasem?Bo tu została zmieniona puszka tylko niby- gramatura.A w Bebilon Pronatura zmieniono i puszkę tzn.pudelko i skład.

2019-02-22 21:25

Dziś cały dzień podaje "stary "Bebilon i wysypka złagodniała i nie jest czerwona. Zobaczymy jutro. Tak czy inaczej będę musiała zmienić mm, bo w koncu zabraknie starego Bebilonu w sklepach.

2019-02-22 21:06

Czytałam na fb mam z mojego miasta że po zmianie opakowania dzieci zaczęło wysypywać albo zaczęły ulewać a nawet wymiotować. Ja bym zaryzykowała i spróbowała zmienić mm.

2019-02-22 20:02

Podobny wątek założyła wcześniej Żancia21 w tym samym dziale warto poszukać tam dziewczyny też się wypowiadają że po zmianie formuły Bebilonu coś się zadziało u ich pociech

2019-02-22 06:38

Oczywiście, byłam u lekarza . Dostałyśmy maść... ale oprocz tego trzeba znaleźć przyczynę alergii. Już po prostu nie mam pomysłu co może ją wywoływać.

2019-02-22 03:58

Wybierz się do lekarza , mi się wydaje ze od razu by ja wysypalo a nie po jakimś czasie ale pewności nie mam Mój tez dostaje bebilona ale 3 i jest wszystko ok