Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Bebilon Pepti 2 zmiana gramatury-niepokojące działanie

Data utworzenia : 2019-01-07 23:53 | Ostatni komentarz 2019-06-10 14:59

DorotaB-1986

2065 Odsłony
10 Komentarze

Hey Dziewczyny czy są tutaj mamy które używają mleka Bebilon Pepti 2? Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na post na portalu społecznościowym jednej kobietki która przestrzegała przed tym mlekiem gdyż jej syn dostał po zmianie gramatury (nowe opakowanie od listopada 2018)wysypki,duszności,opuchlizny języka,zielone kupki i w nocy płakał i budził się a wczesniej było ok.Trochę się przestraszyłam gdyż my jesteśmy na tym mleku najpierw 1 teraz od grudnia 2 i to te zmienione nowe opakowanie.Wysypki nie zauważyłam,opuchlizny też nie, kupki chyba takie jak były ale w nocy synek śpi niespokojnie.Inne matki też potwierdzały pod jej postem że z ich dziećmi dzieje się coś nie dobrego po spożyciu przez ich pociechy nowego mleka Bebilon Pepti i 1 i 2.

2019-06-10 14:59

A ja które chodzi ? Bebilon Pepti DHA czy Bebilon Pepti MTC

2019-01-09 23:03

J.Wawro dobrze słyszeć że u Pani córki też wszystko w porządku po tym mleku ;)

Konto usunięte

2019-01-09 22:54

Też podaje córce bebilon pepti 2, nie zauważyłam nic niepokojącego po zmianie, właściwie jest to jedyne mleko, ktore nie powoduje u niej alergii

2019-01-09 21:42

J.nowicka pisze Pani w czasie przeszłym tzn.ze aktualnie nie używa Pani mleka Pepti po zmianie wyglądu puszki w listopadzie 2018 r.? (Artykuł o niepokojących objawach dotyczył nowej partii mleka po zmianie,my na mleku Pepti jesteśmy od sierpnia 2018 i teraz jesteśmy na pepti 2 po zmianie opakowania).Pani P.Lenard no właśnie dopuszczenie do sprzedaży oraz alergia dziwi gdyż to jest mleko dla alergików- a mamy które się tam wypowiadały używały np.starą serię 2 i teraz używają od listopada nową serię 2 dzieją się dziwne rzeczy,tak samo z 1 ;/ może ma Pani rację i synek przechodzi skok rozwojowy.Samanta no my właśnie też przeszliśmy długą drogę przed Pepti był HiPP, Bebilon-niebieski,Bebilon comfort,nan.Dobrze usłyszeć że u Pani też te mleko nie wywołuje dziwnych objawów u dziecka.Oby tak się nam utrzymało.Za tydzień idę na szczepienie to powiem pediatrze o tym co słyszałam może coś już do niej doszło lub od innych mam coś usłyszała.Dzięki.Pozdrawiam:)

2019-01-09 19:14

My jesteśmy na bebilonie pepti i jestem w szoku ze mogą dziać sie takie rzeczy po tym mleku :/ u nas nie było żadnych niepokojących objawów . Gramatura jest taka jak pani doktor zaleciła . Najlepiej z taką sprawą iść do pediatry on wszystko powie moze będzie konieczna zmiana mleka . Moja kuzynka zmieniała maluszkowi 4 razy mleko zaczynając od Nan kończąc na bebilonie pepti . Maluch miał uczulenie i była konieczna zmiana mleczka

2019-01-09 17:15

Gdyby faktycznie z mlekiem było coś nie tak, to nie byłoby dopuszczone do sprzedaży. Po każdym mleku modyfikowanym, może wystąpić jakaś reakcja alergiczna. To, że 1 sprawdziła się super, nie znaczy że 2 będzie dobra tego samego mleka dla tego samego dziecka. Druga sprawa, z tego co Pani piszę maluszek żadnych niepokojących objawów nie ma. Problemy ze snem o których Pani napisała mogą byc spowodowane np, zablokowaniem czy skokiem rozwojowym. Ilością z tyłu opakowania nie ma czym się sugerować, jest to orientacyjne. Mój maluszek zawsze zjadł 30 ml więcej niż powinien według opakowania mleka. Jeśli Cię coś niepokoi to wskazane jest pójść do pediatry i dopytać. Natomiast jeśli maluch przybiera prawidłowo nie ma potrzeby się martwić.

2019-01-09 16:19

U mojej córeczki nie wystapiło nic niepokojacego . wszystkie zmiany mleka z 1 na 2 czy z gramatur podawalismy tak jakpediatra zalecił i było ok.

2019-01-08 14:48

Mój syn był na Bebilonie Pepti 1 ale po nim na początku kupka po każdym jedzeniu a później zaparcia, ból brzucha, kolki. Zmieniliśmy na Nutramigen LGG. Zielone kupki zazwyczaj są od zawartości żelaza w mleku (o ile nie towarzyszą im inne objawy).