Karmienie butelką (541 Wątki)
Mleko, płacz, kupki twarde
Data utworzenia : 2018-12-28 18:39 | Ostatni komentarz 2019-01-14 00:29
Moja mała ma prawie 6 tygodni. Od 2 tygodni z zalecenia lekarza podajemy jej mleko Humana z mct ponieważ po Bebiko rzadko robiła nam kupki i nie przybierala na wadze tyle ile powinna. Po tygodniu od podania Humany zaczęła pięknie przybierać. Problem w tym że robi zielone kupki i do tego takie twarde i to też już rzadko. Nie mam już pojęcia co robić, jakie mleko podawać żeby było jej dobrze. Plus do tego po każdym karmieniu cały czas jest głodna, tak po 1,5h wapda w szał, wkłada rączki do buzi tak jak by znowu była głodna a wcale mało jej nie dajemy bo za każdym razem dostaje 125ml mleka. Ktoś się miał podobny problem i pomoże?
Sortowanie:
2019-01-14 00:29
A może warto maleństwo przepajac herbatka np rumiankowa czy koper włoski, może poprostu dziecku chce się pić. U nas też były problemy z kupkami, znajoma poleciła nam kroble BOBOTIK FORTE i teraz mały potrafi nawe 3 razy dziennie zrobić kupę,
Konto usunięte
2018-12-31 23:43
Ja również podaje dicoflor i synek ładnie reaguje. reguluje jelita. Jeśli nie chcesz podawać leku dziecku to ja osobiście zaczęłam brać probiotyki żeby przekazać co nieco w mleku. wydaje mi się, że była również poprawa u malucha po wzięciu serii lacidofilu + 2 tygodniowa kuracja probiotykiem lactostad
2018-12-31 12:53
Ja nie jestem za tym żeby od małego dziecko faszerować lekami - chyba że jest to jedyne rozwiązania dla jego dobra. Ja karmie pokarmem modyfikowanym oraz swoim odciągnięty mlekiem i z czasem widzę ze niektóre „objawy” trzeba przeczekać. A moze inne mleko? Albo herbatka rumianek-koper włoski? W szpitalu mój mały jadł enfamil i taki też kupuje teraz żeby trzymać sie jednej firmy i jestem zadowolona. Mleko nie ma smaku, w ofercie jest specjalne dla dzieci którym sie ulewa (nie wiem czy nawet nie lepsze niż zwykle bo ma inną konsystencje i jest jakby gęstsze i mały się nie krztusi). Kupy robi normalne noworodkowe :) ale tez nie ma jakiegoś stałego harmonogramu - raz w nocy zrobi jedną dwie, a raz żadnej ważne żeby w ciągu dnia wypróżnienie było w miarę regularne / obecne. Ale i tak zawsze lepiej robic to co zalecił lekarz.
2018-12-31 11:30
Jeśli chodzi o probiotyk polecam biogaia najlepszy jaki stosowałam. Zielone i brzydko pachnące kupki po mm to niestety są praktycznie zawsze. Jeśli zobaczysz że mała ma problemy z kupkami to zawsze możesz spróbować innego mleka. Nie powinno się go zmieniać , ale też trzeba dopasować najlepsze dla dziecka. My zmienialiśmy 3 razy i dopiero Nestle nan sensitive na kolki nam pomógł, a teraz jesteśmy na zwykłym nestle.
2018-12-31 09:17
Mleko modyfikowane tez dajemy na żądanie , a powiedz mi wypija wszystko z butelki co jej podacie? Może ma za małą porcje . Chociaż mój mały też był taki że jadł co 2h ale za to jak skończył miesiąc to zaczął przesypiać cale noce bez pobudki więc czego nie zjadł w nocy nadrabiał za dnia . Więc z częstotliwościa jedzenia na pewno nie masz się o co martwić ;) Zielone kupki to na mm też nic złego , tak jak piszą dziewczyny .
2018-12-30 08:16
Agnieszka. Sz / napinac się nie napina i brzuszek nie jest twardy żeby to były kolki, przewinięta zawsze jest, cały czas ktoś przy niej jest więc samotna nie jest. Także to raczej z głodu bo tak jak pisałam zaczyna płakać i marudzić i rączki do buzi i cycka je. A co do probotyku to właśnie wczoraj jej kupiliśmy Synbiotex Baby i zobaczymy czy będzie coś lepiej
Konto usunięte