Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Kubek niekapek czy kubek treningowy ??

Data utworzenia : 2018-09-07 07:29 | Ostatni komentarz 2018-09-07 19:36

Angelika.s16

980 Odsłony
2 Komentarze

Cześć dziewczyny zastanawiam się nad kubkiem niekapkiem a kubkiem treningowym tylko zastanawia mnie co jest lepsze i czy kubek treningowy ma sylikonowo końcówkę czy też nie i czy by nie podrazniala wychodzących ząbków .

2018-09-07 19:36

Jako pierwszy kubek zdecydowanie treningowy. Z niekapka trzeba naprawdę mocno zaciągnąć płyn, niektóre dzieci nawet w późniejszym czasie nie chcą z niego pić, a przy pierwszym podejściu to już wogole. Z treningowego jak trochę kropelek poleci juz podczas przychylenia kubka to dziecko szybciej zrozumie o co chodzi :)

Konto usunięte

2018-09-07 08:56

Najlepiej wybierz się do sklepu, który ma duży asortyment kubków. Pooglądasz różnych firm, przeczytasz rekomendacje czy proponowane miesiąc kiedy maluch może pić z takiego kubka. Ja osobiście lubię te z silikonowymi dziubkami. Możesz też zabrać malucha i dać mu do potrzymania wybrany przez Ciebie kubek. Sprawdzisz czy potrafi go chwycić, podnieść (kubek będzie cięższy gdy nalejesz do niego płynu wiec weź to pod uwagę), czy uchwyty są dobrze wyprofilowane. Ja zdecydowałam się na kubek treningowy ale to zależy od Waszych preferencji. Najlepiej jest rozeznać się w sklepie, dotknąć produkt i go obejrzeć