Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Problem z jedzeniem mleka

Data utworzenia : 2018-06-11 07:27 | Ostatni komentarz 2018-06-13 16:54

Czarna18181

714 Odsłony
4 Komentarze

Witam mój syn ma 11 miesięcy i jest alergikiem dlatego jesteśmy na mleku bebilon 2 dha. W ciągu dnia dostaje butelkę rano i wieczorem kaszke a w nocy pierś. Za miesiąc wracam do pracy więc dlatego przyzwyczaja małego do butelki ale mamy problem bo mały nie chce jeść tego mleka. Powinien zjadać 180 a zje co najwyżej 30 :-/. Kaszki zjadał bez problemu ale teraz pojawił się również problem z kasza. Nie chcę jeść tego co jest zrobione na tym mleku. Próbowałam już chyba na prawdę wszystkiego a powrót do pracy coraz bliżej a Miki nie może się przełamać do tego mleka. Co mam robić bo już jestem załamana.

2018-06-13 16:54

Witam serdecznie. Nie pisze Pani czy wcześnie synek zjadał większe porcje mleka. Domyślam się, że oprócz kaszek i mleka zjada mięso, warzywa owoce i ewentualnie żółtko. Może już nie ma ochoty na mleko bo zjadł sporo innych rzeczy i zjada małe porcje. Można spróbować podawać Sinlac lub Alerlac, są to kaszki bezmleczne i bezglutenowe dla alergików i zobaczyć czy smakują. Jeżeli tak można je mieszać z Bebilonem na początkek pół na pół a potem dodawać niewielką ilość dla zmiany smaku. Jeżeli nie będzie chciał pić mlek to możliew, że wystarczają mu pozostałe produkty. Nie ma obowiązku picia mleka w wieku 11-12 m-cy. Można spróbować jedną kaszkę pomieszać z Bebilonem i podać na noc. Wtedy można sprawdzić czy chodzi o mleko czy i porcję jedzenia, na którą już nie ma ochoty. Pozdrawiam

2018-06-13 07:38

Możesz spróbować mieszać ze swoim z piersi, żeby to był znajomy smak. Jeśli nie, pozostanie Ci odciąganie. Kaszki możesz spróbować jakoś urozmaicić. Zależy czy to poważniejsza alergia, czy skaza białkowa, z której pewnie maluch wyrośnie.

2018-06-11 18:30

Również mam synka alergika i używamy tego samego mleka, o ile z samym mlekiem nie ma problemu ( je 3 razy po 180ml, czasem zje tylko 90ml) to z kaszką na tym mleku już nie zje.... Do kaszek zaczęłam dodawać starkowany owoc lub mus (synek ma 8 miesięcy) dzięki czemu zjada prawie zawsze całość, podejrzewam, że czuje inny smak. Nie wiem co poradzić z mlekiem, ale możesz urozmaicić kaszki :)

2018-06-11 07:31

Źle napisałam jesteśmy na mleku bebilon pepti 2 dha