Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

spanie tylko przy butli

Data utworzenia : 2017-11-03 12:50 | Ostatni komentarz 2017-11-09 10:39

S.Markowska

2087 Odsłony
24 Komentarze

Witam :) moja 5 miesięczna córeczka zasypia, śpi i uspokaja się tylko przy butelce. Niestety ale czasem i w nocy musi mieć butelkę w buźce bo inaczej budzi się co chwile i marudzi :( czy jest jakiś sposób aby ją tego oduczyc? Niestety smoczek nie daje rady, bo jest tylko na chwilę do zabawy a później go wypluwa :(

2017-11-04 21:10

Musisz próbować nie ma wyjścia. Będzie ciężko na pewno ale po kilku nocach się uda. Trzymam kciuki!

2017-11-04 15:10

Trze oczka, ziewa, marudzi i dostaje butle i zasypia. Chociaż wczoraj zasnela w łóżeczku sama bez butelki :) a też robiłam tak, że szybciutko dawałam jej smoka to jak zaciagnela i nic nie poleciała tak jak z butli to wyplula i krzyk

2017-11-04 12:16

A może nie jest na tyle zmeczona by zasnęła? Synek ma prawie 5mies. I od kiedy zaczął bawic sie rączkami, łapie smoczek wyciąga z buzi i sie nim bawi. Butelke i smoczek mamy z lovi i też nie chce zostawić butli ale mam juz w gotowosci smoczek i wkladam go szybciutko po zabraniu butelki po czym przytulam go i nuce mu cichutko.

2017-11-04 09:26

Wiem kochane że to nie jest dla niej dobre :( walczę, próbuję i czasem zaśnie przy butli a wczoraj np odlazylam ja po jedzeniu do łóżeczka, 'pogadala', pokrecila i zasnela sama bez butelki także bywa różnie. Ale na pewno będę ją oduczala zasypiania z butla. Łatwo ne będzie i zdaje sobie z tego sprawę, ale w końcu to wszystko dla jej dobra :) dziękuję za pomoc :*

2017-11-04 03:52

Myślę że nie ma co zwlekać bo później może być tylko gorzej. Niestety dzieci też potrafią mieć swoje "nałogi". Im szybciej to zrobisz tym lepiej. Tu tak jak pisze Kasia - może to spowodować próchnicę i wady zgryzu. Nie pozwalaj dziecku na to. Będzie płacz i nie będzie łatwo ale myślę że to kwestia kilku dni. Próbuj trochę z tym smoczkiem przy usypianiu ale też nie zostawiaj go do spania w buzi.

2017-11-03 23:58

Wg mnie powinnaś przede wszystkim jednak nie pozwolić dziecku na spanie z butelką w buzi. Absolutnie nie jest to dobry pomysł bo może źle wpłynąć na zgryz dziecka no i przede wszystkim na próchnicę tzw butelkową. Ja na Twoim miejscu nie pozwalałabym na to, wiem że będzie się to wiązało z płaczem dziecka ale wydaje mi się, że płacz będzie tylko przez pierwsze dwa dni zanim maluch nie przyzwyczai się do nowej sytuacji. Będziesz musiała go znieść dla dobra malucha.

2017-11-03 13:54

Butelki mamy z lovi, smoczek również z lovi i służy jej głównie do zabawy-possa, pogryzie i rzuca i bawi się czymś innym :( boję się że odstawie od butli będzie graniczylo z cudem, aż boję się pomyśleć co się będzie działo

2017-11-03 13:38

Tak jak już pisałam w drugim założonym przez Ciebie wątku : próbuj różnych smoczków. Postaraj się znaleźć taki który najbardziej będzie przypominał smoczek z butelki córki.