Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Nie chce pić z butelki

Data utworzenia : 2017-11-03 08:38 | Ostatni komentarz 2017-11-07 22:38

E.Glowacka

1326 Odsłony
15 Komentarze

witam drogie mamy. potrzebuje pomocy. moja corka ma skonczone 5 miesięcy. od jakiegoś 1,5 miesiąca mam pokarm tylko w 1 piersi i jest go niewiele. malutka Zosia nie chce jeść z butelki. wypróbowaliśmy już 4 rodzaje mleka i żadne nie pasuje. obecnie podaje jej bebilon ale to wygląda tak, że raz na jakiś czas wypije troche i to tyle. podaje jej dania ze słoiczków i kaszki ale to też jej nie smakuje. dodam jeszcze, że Zosia słabo przybiera na wadze. waga urodzeniowa 3600 a na obecną chwile warzy 5565. doradźcie mi, jak przekonać malucha do butelki?

2017-11-03 13:52

Nie napisałam jeszcze ze od kas urodziłam to lezalysmy już 3 razy w szpitalu. 1 raz z powodu tego słabego jedzenia i przybierania na wadze. Dostawala juz hipp, bebiko, nan i na obecną chwilę jest bebilon. Słoiczki i kaszki jadla z apetytem Ale jakieś 2 tygodnie. Na obecną chwilę korzystamy z butelki canpol babies. Ale wydaje mi sie że tu chodzi o smoczek. Bo jak juz pije cokolwiek to tylko i wyłącznie z tego smoczka. Mamy też inne butelki ale nie pasują. Próbowałam również jedzenia przez sen Ale ale tez nie daje rady. Nawet ja przetrzymywalam 2 godziny żeby Zjadła z butelki Ale ale tez nie.

2017-11-03 12:41

Może również być za mała dziurka w smoczku od butelki. Mała moze się męczyć i nie daje rady ciągnąć mleka ? Niektóre smoczki maja tak mały otwór, że doroslej osobie byłoby ciężko pić. E. Głowacka Próbowałas smoczka 3m+ lovi ? Są bardzo dobre.

2017-11-03 10:50

Faktycznie, bardzo mało przybiera na wadze. Koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Może to nie wina mleka a butelki, jakie próbowałaś? Może smoczki są źle dobrane?

2017-11-03 10:49

Wydaje mi sie, że to nie jest kwestia smaku mleka co butelki. Może warto wyprobowac inną, z innej firmy. A konsultacja z lekarzem obowiazkowa, skoro córeczka słabo przybiera to nie ma co ryzykować. Na podawanie kaszek i sloiczkow jest troche za wczesnie. Coreczka moze nie chce ich jeść z apetytem bo nie jest na to gotowa?

2017-11-03 10:07

Pani E. Głowacki a może smoczek w butelce jej nie odpowiada, może za mało mleka leci, może trzeba wymienić na większy albo porostu na inny smoczek innej firmy bo skoro już 4 mleko pani próbuje to szkoda wydawać niepotrzebnie tyle kasy, myślę że to nie mleko. Mój synek np nie napije się z butelki Tommy Tipe nie i już

2017-11-03 09:54

Może za dużo tego wszystkiego na raz? Bo dajesz kaszki, słoiczki, mleko a dziecko potrzebuje czasu na to. Może samo picie z butelki jej nie odpowiada? Probowalas karmić ją butelką ze swoim mlekiem? Jeśli dziecko słabo przybiera to lekarz powinien wam pomóc. Bo tak na własną rękę to nie jest dobry pomysł. A jak wygląda sytuacja w centylach? Wg mnie koniecznie wizyta u lekarza a póki co to powalcz z tym karmieniem piersią jak jeszcze mała chce jeść.

2017-11-03 08:46

My tez mieliśmy problem z karnieniem z butelki. Mała nie chciała w ogole pić. A nie mogłam jej karmić z powodu przyjmowania silnych antybiotyków. Płakała była walka. Na początku starałam sie ją karmić podczas snu lub gdy sie wybudzala. Pomoglo. Po pewnym czasie zaczęła częściej ssać butelkę. Dodatkowo gdy była pora karmienia dostawała smoczek. Co jakiś czas go wyjmowalam i podawałam butelkę. I takim sposobem sie nauczyła.