Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Nie chce pić z butelki

Data utworzenia : 2017-11-03 08:38 | Ostatni komentarz 2017-11-07 22:38

E.Glowacka

1327 Odsłony
15 Komentarze

witam drogie mamy. potrzebuje pomocy. moja corka ma skonczone 5 miesięcy. od jakiegoś 1,5 miesiąca mam pokarm tylko w 1 piersi i jest go niewiele. malutka Zosia nie chce jeść z butelki. wypróbowaliśmy już 4 rodzaje mleka i żadne nie pasuje. obecnie podaje jej bebilon ale to wygląda tak, że raz na jakiś czas wypije troche i to tyle. podaje jej dania ze słoiczków i kaszki ale to też jej nie smakuje. dodam jeszcze, że Zosia słabo przybiera na wadze. waga urodzeniowa 3600 a na obecną chwile warzy 5565. doradźcie mi, jak przekonać malucha do butelki?

2017-11-07 22:38

A jaki smoczek masz ? Z jakiego przedziału ? Może dziurka jest za mała mleko za słabo leci przez to córka się denerwuje i odrzuca jedzenie. moja ma 5 miesiecy i ja zaraz bede przechodzic na 6+ gdyz juz dodaje malej troche kaszki do mleka. Co do wprowadzania jedzenia - jedzenie wprowadzamy małymi krokami . Czyli zaczynamy od jednego produktu A po tygodniu dokładamy kolejny składnik - tak wszystko od razu to nie dobrze bo to taki szok dla dziecka....I od razu też corka nie będzie jeść dużo - ja na przykład na pierwsze kupiłam swojej marchewkę z jabluszkiem bo nie mogłam dostać samej- i w sobotę dałam jej dwie łyżeczki te malutkie tylko na spróbowania, w niedzielę dałam troszkę więcej a dziś już mi zjadła tak prawie pół słoiczka...dziecko próbuje tych nowości i tu trzeba wykazać się naprawdę anielska cierpliwością ;) pierwsza łyżeczkę dzisiaj też tak smakowała niby niepewnie , mielila tak ciężko A jak zlapala o co chodzi to juz jadła ładnie; )) A jak obecnie jest u Was A.Głowacka ? Coś się poprawiło ??

2017-11-07 20:26

Może proszę spróbować zmienić butle? Są różne smoczki i nie każdy może podpadowac dzidzi:).. Ewentualnie ja bym spróbowała pobudzić Pani laktacje...

2017-11-06 22:35

Dobrze, że już masz pewien sposób na swoją córeczkę. Skoro chętniej je na dworze, to wykorzystuj to. Najważniejsze, aby się najadała i przybierała na wadze. A z ząbkami mamy podobnie, lekarz w czerwcu mówił, że za 2-3 tygodnie pojawią się dolne jedynki, jest listopad i zębów nadal brak :P

2017-11-06 06:58

Mała od samego początku jest marudnym dzieckiem. wiele butelek próbowaliśmy. no i puki co zostaliśmy przy canpol bo ta jej odpowiada. Przez ostatnie kilka dni zauważyłam, że smakuje jej sztuczne mleko ale poza domem :D dziwna sprawa, ale tak jest. a z tym ząbkowaniem to już nie wiem jak to jest bo miała 2,5 miesiąca i lekarz powiedział, że wychodzą 4 zęby. teraz ma skończone 5 miesięcy i ani jednego zęba. więc sama już nie wiem.

2017-11-04 12:09

W takim przypadku najlepiej skonsultowac sie z dobrym pediatra. O ile jeszcze mój synek marudził podczas jedzenia w dzień to w nocy zjadal cała porcję mleczka bez narzekania ( mleko bebiko pro+ i butelka lovi) Ewentualnie moze mała zaczyna zabkowac i ciepłe pokarmy działają drazniaco na dziaselka?

2017-11-04 10:24

Spróbuj dać jej smoczka do ciągania.Butelka i smoczek na takiej samej zasadzie działają .

2017-11-04 08:54

A próbowałaś może butelki nuk nature sense?

2017-11-03 23:54

Wg mnie nie chodzi o samo mleko tylko o samą butelkę. Może Twojemu dziecku nie odpowiada ta butelka i ten konkretny smoczek? Jaki rozmiar smoczka używacie? Skoro twierdzisz, że pije z butelki Canpol to odciągnij swoje mleko i spróbuj dać, zobaczysz czy ssie. Ale z drugiej strony jeśli córka ma już skończone 5 miesięcy to może warto się zastanowić nad podawaniem mleka z niekapka czy też z kubka Doidy czy też z kubeczka 360. Córka wcale nie musi pić z butelki może spróbuj czegoś innego. :) Częste zmiany mm też nie są dla dziecka dobre bo mogą powodować bóle brzuszka i mogą zacząć się kłopoty i kolki. Skoro leżałyście w szpitalu z powodu słabego przybierania na wadze jakie były dalsze zalecenia?