Sekcja prawna (115 Wątki)
500 + a opieka naprzemienna
Data utworzenia : 2016-06-07 09:47 | Ostatni komentarz 2017-12-15 13:27
Witam Mój mąż ma córkę z wcześniejszego związku, płaci alimenty i zabiera ją do siebie, 2 razy w tygodniu, w weekendy, w wakaje, ferie, święta, Dzień Dziecka, Ojca, urodziny itp ogólnie wychodzi ponad 1/3 roku mamy ją u siebie. W tym roku urodził nam się syn i bylismy przekonani, że jako 2 dziecko dostaniemy 500 zł na niego. W ciązy oglądałam konferencję z minister Rafalską, która zapewniała, że nawet jak dziecko nie mieszka z ojcem to jest wliczane do gospodarstwa domowego. Niestety kiedy chcieliśmy wypełnić wniosek odmówiono nam, gdyż w wyroku sądu , który ustala kontakty ojca z dzieckiem, nie ma słowa "opieka naprzemienna". Uważam, że jest to bardzo niesprawiedliwe, ponieważ mąż nie dość, że płaci alimenty, to jeszcze mamy opiekę nad dzieckiem przez 1/3 miesiąca a mimo wszystko nasze Państwo uważa, że mamy tylko 1 dziecko( tak stwierdziła pani w MOPSie). Dlaczeg kiedy trzeba zajmować się dzieckim, czy tez płacić alimenty to nasze Państwo uznaje, że mamy 2 dzieci, a kiedy trzeba dostać coś od Państwa to nagle mój mąż staje się ojcem tylko jednego dziecka? Czy któraś z Was ma podobną sytuację
Sortowanie: