Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Sekcja prawna (115 Wątki)

Pomocy ja jestem w ZUSIE maz w KRUSIE

Data utworzenia : 2015-01-04 18:08 | Ostatni komentarz 2015-01-16 18:22

kum_pela

1878 Odsłony
5 Komentarze

Czy mozemy sie razem rozliczac? chodzi mi i pity i potem rozliczenia i ulgi podatkowe na dziecko bo tego nie wiem, niedawno moj maz zakonczyl dzialalnosc gospodarczą i jest teraz pomocnikiem w gospodarstwie rolniczym wiec zarejetrowany w KRUS-ie , Jak to jest z rozliczeniem ktos wie ?

2015-01-16 18:22

Najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do swojego urzędu i tam zapytasz, bo szukając i czytając w sieci możesz sobie zrobić niepotrzebny zamęt w głowie. Chyba dwa lata temu wprowadzili zmiany odnośnie odliczania internetu itd. W sieci pisało jedno a gdy zadzwoniłam do US powiedzieli mi drugie. Z info w necie wynikało, że nie można już odliczać Internetu od podatku, a mi pracownik US powiedział, że jeszcze można itp. Więc najlepiej zapytać co i jak.

2015-01-16 17:35

w tym roku pewnie rozlicze się sama moze w przyszlym roku z mezem o ile bedzie mi na ręke musze poczytac i popytać w urzędzie

2015-01-16 15:20

Teściowa jest w KRUSIE a teść pracuje zawodowo i jego składni odprowadzane są do ZUS, ale z tego co wiem i widziałam, to mimo wszystko rozliczają się razem. Teściowa opłaca sama w KRUSIE swoje składki raz na kwartał.

2015-01-04 19:28

tak bede musiala zrobic bo lepiej byc wczesniej doinformowanym

2015-01-04 19:22

Nie mam doświadczenia w tej kwestii ale jeżeli mogę coś podpowiedzieć to najlepiej zadzwonić w takiej sprawie do biura księgowego lub do Urzędu Skarbowego. Kwestia rozliczania pitów jest ważna i jak zrobisz coś źle to konsekwencje nie są fajne więc lepiej zapytać u źródła.