Karmienie piersią (1178 Wątki)
Jedzenie, a sen niemowlaka 4 miesięcznego
Data utworzenia : 2016-11-30 11:03 | Ostatni komentarz 2016-11-30 21:44
Witam, moja córka ma 16 tygodni obecnie waży 6200g , urodzona o czasie w 39 tygodniu poród siłami natury bez komplikacji , masa urodzeniowa to 3000g, przy wypisie ze szpitala 2700g. Od początku naszej wspólnej przygody Malutka szła spać koło 20 i budziła się raz w nocy koło 2-3 i wstawałam o 6-7 czas dalej szła spać. Od 2,5 tygodnia budzi się koło 24, pozniej kolo 2 i koło 6, czasem jeszcze koło 21 bardzo się wierci. Ogólnie sen jest nie spokojny. Często po jedzeniu w nocy nie może spokojnie zasnąć. W dzień nie śpi dużo max dwa razy po pol godziny i raz dluzej kolo 2 h. W dzien je mleczko o 6-7, 10, 14,17,i po kapieli okolo 19.30. Karmie wyłączni piersią, czasem dostaje butelkę ale mojego mleka. Obecnie Mała dostaje Espunisan 100 -4x 12 kropli, Delikol 3 razy- 5 kropli ( zaczyanmy z niego schodzic gdyz nie przynosil od poczatku efektow), Dikoflor 5 kropli, Cebion multi 5 kropli i wiv D. Brzuszek ma miękki a mimo to czasem się w nocy pręży i kręci na boki bardzo intensywnie. Stolce oddaje od 1 na dzień do około 3 na dzień. Smarujemy jej dziąsła żelem przeciwbólowym i dziś w nocy podałam przeciwbólowo pedicelamol lecz nic to nie pomogło. Dalej bardzo nie spokojnie spala lub sie budzila. Czy może Pani Nam pomóc jaka może być przyczyna tych nocnych pobudek?
Sortowanie: