Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Miesiac na piers

Data utworzenia : 2016-10-06 11:58 | Ostatni komentarz 2016-11-04 21:18

A.Holodniak

1388 Odsłony
15 Komentarze

Moj synek od urodzenia sal pierś i nie przybieral na wadze jak się urodził ważył 3550g po dwóch tygodniach waga 2950g.I tak zaczęła się naszą przygodą z butelką po każdym karmieniu piersio jest butelka. Mały teraz waży 4120g . Rośnie i jak narazie nie ma skazy bialkowej Ani żadnych kolek.

2016-10-16 09:10

Najważniejsze zdrowie dziecka i zeby mały był najedzony. Czasami mimo wielkich chęci tak bywa ... zdrówka Wam życzę , dla Ciebie i Twojej pociechy

2016-10-14 19:58

Najważniejsze jest, żeby dziecko było najedzone. Szkoda że Synek tak tracił na wadze i trzeba było wprowadzić mm. Jednak ważniejsze jest to żeby dziecko przybierało na wadze.

2016-10-13 17:23

Szkoda ze nie mogłaś dłużej karmić bez mm. Ale czasem tak bywa siły wyższe. Najważniejsze zeby maluch dobrze przybierał na wadze i zdrowo sie chował

2016-10-13 15:07

Byłam w podobnej sytuacji tylko,że moja córeczka z wagą stała w miejscu.Zaczęłam dokarmiać ,gdy miała 1,5 miesiąca po 30 ml mm.Bałam się,że mała jak zorientuje się ,że z butelki szybciej leci to już odrzuci pierś.Na szczęście nic z tego . Obecnie ma 5,5 mies. i cały czas ją karmię piersią.Butelkę dostaję tylko raz dziennie. A problemów z wagą już nie mamy. Nie poddawaj się i nadal karm ją piersią a dokarmiaj butelką.Każda kropla Twojego mleczka jest bezcenna. Przy spadku wagi pediatra często poleca zrobić morfologię.Nam pani doktor kazała też zrobić badanie moczu.

2016-10-13 14:20

Najważniejsze, że synek najada się i ładnie przybiera na wadzę. Może Twoje mnleko mu nie starczyło. A jak nie ma kolek to tylko się cieszyć. :)

2016-10-09 21:55

A.Cholodniak najważniejsze, że maluszek jest najedzony :) Bardzo dużo spadł wagowo, wręcz ogromnie dużo.. Jak duży był spadek podczas wypisu ze szpitala? Czy zalecono Wam jakieś podstawowe badania np morfologia ze względu na ten spadek?

2016-10-06 15:54

Wiadomo trochę szkoda że Twoja przygoda z karmieniem piersią się zakończyła ale.... najważniejsze że Twoje dzieciątko jest zdrowe i wreszcie nabiera na wadze w dodatku nie ma kolek więc same superlatywy oby było tak dalej żebyś mogła się cieszyć macierzyństwem :)