Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Nerwowe karmienie

Data utworzenia : 2016-03-10 18:56 | Ostatni komentarz 2016-03-15 11:15

ewa232421

1823 Odsłony
12 Komentarze

Witam jestem mama 2 miesięcznej Alicji, która przyszla na swiat przez ciecie cesarskie (wtrace ze to moje czwarte dziecko i czwarte ciecie i do tej pory problemu nie było), a mianowicie mam problem z tzw. nerwowym karmieniem się mojej córeczki a mianowicie czasami, częściej wieczorami, podczas karmienia Alicja denerwuje się, odpycha od siebie piers i macha glowka na wszystkie strony przy tym okropnie placze... Podnosze ja wtedy do pozycji pionowej żeby się odbilo, przytulam itp.. po chwili mala się uspokaja i znow ssie piers. Czy ktoras z mam ma lub miała podobny problem? Czym on może być spowodowany? Pozdrawiam

2016-03-11 09:45

Moja córka miała tak przez pewien okres , że popołudniu i wieczorem córka nie chetnie jadła . Przetrwała karmienie mimo , że prawie nic nie jadła. Po kilku dniach jej przeszło . Powodem tego było gestrze mleko , mała ssala tylko mleko które leciało na początku , było to mleko rzadkie . Nie chciała jeść tego pelnowartosciowrgo tłustego mleka . Po kilku dniach sama się przekonała , że nie warto się złości. Córka mimo tego dobrze przybierala na wadze .

2016-03-11 08:08

Karmie małą wyłącznie piersią i czasem zdarza się zakrztusić mlekiem. Zazwyczaj takie zachowanie pojawia się wieczorami i widzę, że jest już zmęczona ale w kółko jest tak samo : pierś , płacz , trochę przytulania i w ty czasie się odbija, ale tak w kolko dopóki nie zmęczy się i nie zaśnie. Kolek myślę że nie ma, stosujemy preparaty przeciwko kolkom przed karmieniem Bobotic.

2016-03-10 22:19

Ewo mój synek jest na butelce ale działo się z nim identycznie jak z Twoją córcią - pomagało przerywanie karmienia na odbicie. Nie wiem czym to było spowodowane ale już ustąpiło - a mamy 5 miesięcy. Dodam że też rodziłam cc ale nie sądzę by to miało jakieś powiązanie ze sobą...

2016-03-10 20:00

A kiedy mała się tak zachowuje tuż po pobudzenie kiedy chcesz ją nakarmić czy jak ??? Czy mała jest wyłącznie na piersi ??? Może ją coś boli .... nie ma przypadkiem kolek ? Jak tam z twoją laktacją zdarza się małej Alicji czasem zakrztusic mleczkiem może nie zadąźa przełykac pokarmu splywajacego z piersi i dlatego dziecko zaczyna się denerwować ?