Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Czy mleko w piersiach może zgęstnieć?

Data utworzenia : 2016-03-04 06:49 | Ostatni komentarz 2016-03-06 20:45

Karolina.K

1960 Odsłony
6 Komentarze

Od kilku dni biorę femaltikier aby troszkę rozkręcić laktacje. Odnoszę takie wrażenie jakby w jednej piersi mleko było gęste. Oczywiście nie cały czas ale co jakiś czas podczas odciągania z piersi wypływa cienka , krótka strużka gęstego mleka. Nie ma ona płynnej konsystencji i przypomina trochę porządną śmietankę. Dodam, że nigdy czegoś takiego nie miałam...

2016-03-06 20:45

Czasem z przytkanego kanalika się takie wydostaje. Więc jeżeli ostatnio jakieś takie historie były, to może się tak dziać, myślę, że to raczej z femaltikerem nic wspólnego nie ma

2016-03-06 16:16

No właśnie miałam. Ale gdy tylko piersi mi się ciut podleczyły to musiałam podkręcić laktacje bo miałam mało pokarmu. Wzięłam więc femaltikier i wtedy pojawiły mi się takie glutki. Przestałam go brać i mleko jest na nowo normalne...

2016-03-06 14:04

Karolina ale nic Cię nie boli , a dziecko je normalnie ? Jeżeli nie masz twardych piersi miejscami to jest to według mnie stan normalny .

2016-03-05 02:21

Nie no, aż takie gęste być nie powinno, a Ty Karolina nie miałaś tam stanu zapalnego ostatnio? Bo coś mi się kojarzy...

2016-03-04 17:28

Jajeczko ale aż do tego stopnia może ono zgęstnieć? U mnie ono aż takiego gluta trochę przypomina...

2016-03-04 13:06

Karolina mleko w Twoich piersiach jest dostosowane do potrzeb dziecka . Różni się ono od siebie w zależności od pory dnia . Zazwyczaj popołudniu mleko zawiera więcej tłuszczu i dalego jego konsystencja może być inna . Zazwyczaj jest ono żółte i ma konsystencję śmietany . Mleko zmienia się wraz z wiekiem dziecka . Tylko się cieszyć że masz takie mleko .