Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

przekarmienie dziecka

Data utworzenia : 2015-07-14 12:30 | Ostatni komentarz 2015-07-21 18:58

Anna.Lipinska

7292 Odsłony
67 Komentarze

Witam mam pytanie czy mój synek który urodzil się 2 miesiące temu z waga 3930 przez cesarskie ciecie i jest karmiony wyłącznie piersią za szybko przybiera na wadze? wychodząc ze szpitala wazyl 3830. teraz wazylam go tydzień temu we wtorek wazyl 6,5 kilo. Dzis dokładnie skonczyl 9 tygodni.jest karmiony średnio co 2,5 godz bo wtedy krzyczy za jedzeniem czasem darza się to częściej ale stara się go przykladac do piersi nie częściej niż 2-2,5 godziny.

2015-07-21 18:58

Moja corcia czasem je naprawde czesto a sa dni kiedy ledwo wciagnie pol butli naobiadek, ale zato duzo wodyp ije

2015-07-21 18:49

Dziękuję bardzo za odpowiedz :) juz będę spokojna :)

2015-07-21 18:18

Witam, odpowiadając na pytanie tytułowe - dziecko karmione piersią spokojnie może tyle przybierać na wadze, nie jest to żadne przekarmienie:) Jeżeli ważył prawie 4 kg przy urodzeniu, to po około 5 miesiącach życia powinien ważyć około 8 kg, a najszybciej dzieci przybierają na wadze w pierwszych 3 miesiącach życia. Także wszystko wydaje się iść absolutnie normalnie. Co do przelewania w brzuszku - po prostu słychać dobrze działanie przewodu pokarmowego. Dziecko zjada, jelita się poruszają i trawią, bardzo często dziecko zaraz po jedzeniu, albo i nawet w trakcie oddaje stolec.

2015-07-19 14:21

xanib tak dla dziecka takie rehabilitacje to duży wysiłek. Podczas tych ćwiczeń dziecko spala kalorie, wiec to naturalne, że zjada więcej.

2015-07-18 16:19

moja córcia mało kiedy zostawiała mleczko w butelce, obawy takze miałam co do przekarmiania ale Marcela ma codziennie rehabilitacje, ktore sa dla niej duzym wysilkiem do tego dochodza cwiczenia z nami wiec nie dziwie sie ze dziecko moje ma taki apetyt

2015-07-18 16:15

manndarynka żółte kupki są jak najbardziej prawidłowe. Kurcze dziewczyny nie słyszałam o takim przypadku, żeby dziecko dostało za dużo na biało i coś od tego by mu było...

2015-07-18 09:25

Akurat w naszym przypadku w tedy dosrawał raz dzienni mm więc nie sądzę by ta porcja miała wpływ na przekarmenie a właśnie cycuś

2015-07-18 09:11

Mleko matki szybciej się trawi niż mm, które daje sytośc na dłużej. Uważam, że przekarmic się nie da. Wzdęcia i kolki mogą wynikac z delikatnosci układu pokarmowego dziecka, ze zbyt łapczywego jedzenia, i wtedy powietrze dostaje się do układu pokarmowego tworząc wzdęcia. Można spróbowac nie czekac az bardzo się rozplacze, bo wtedy łyka powietrze przed jedzeniem, mozna zmienic pozycję karmienia. Można oczywiście ograniczyc tez swoja diete, wyeliminowac laktoze ze swojej diety i poobserwowac malucha. Obie moje córy kolki miały i gdy upłyneły trzy miesiące, kolki ustały. Niestety nic z dostępnych środków nam nie pomagało. Mam na myśli viburcol, camilie, herbatkę z kopru, infacol i inne preparaty z simeticonem:(