Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1176 Wątki)

Zapach farby do włosów

Data utworzenia : 2014-06-25 02:11 | Ostatni komentarz 2014-06-25 12:56

Katarzyna.Krysztofiec

4870 Odsłony
4 Komentarze

Chciałabym pomalować włosy, ale mój 12 tygodniowy synek bardzo nie lubi kiedy pachnę inaczej - nie chce ssać piersi, pręży się i płacze. Stąd moje pytanie czy są może jakieś farby o mniej intensywnym zapachu? A może bardziej doświadczone mamy mają jakieś sprawdzone pomysły?

2014-06-25 12:56

Ja też nie znoszę zapachu farby a co dopiero takie dzieciątko. Ja mimo tego, że farbowałam farbą bez amoniaku i tak czułam ten specyficzny zapach. Ja bym się wstrzymała.

2014-06-25 12:01

nic nie dodam, bo trzeci raz powielę, a chciałam napisać to samo :)

2014-06-25 06:59

Kasiu warto porozmawiać w drogerii i postarać się wybrać farbę jak naj mniej drażniącą, bez amoniaku bo to on daje ten zapaszek. I może warto na ten czas wysłać dzieciątko na spacer a Ty po farbowaniu umyj od rau 2 razy głowę i nałóż odżywkę której używasz zawsze i jej zapach malutkiemu nie przeszkadza . Ale możesz mieć rację i nie które dzieci są nadwrażliwe na zapachy i mogą wtedy być niespokojne i inaczej się zachowywać.

2014-06-25 05:25

Spróbuj farb bez amoniaku lub takiej roślinnej henny. Ja kiedyś farbowałam Loreal i wydaje mi się ze ona najmniej śmierdziała. Zafarbuj włosy zaraz po karmieniu żeby zapach się trochę ulotniło do kolejnego karmienia i po farbowaniu nałóż odżywkę do włosów której zawsze używasz a dziecku ona nie przeszkadza . Ostatecznie prze kolejnym karmieniu załóż cos na głowę np. czapkę żeby maluch nie poczuł innego zapachu:)