Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1176 Wątki)

mniej mleka -problem przejsciowy

Data utworzenia : 2014-04-12 18:02 | Ostatni komentarz 2014-04-14 22:47

malgorzata.pyszynska

21708 Odsłony
17 Komentarze

moja córeczka ma dwa miesiace i jeden dzien :) około tygodnia temu zauwazyłwm ze mam mniej mleka . wczesniej uzywalam odciagacza i odkładałam na później mleko do lodówki a tu nagle z piersi tylko małe kap kap... mała okazywała swoje zdenerwowanie , głośnym płaczem nawet przygryzła mi brodawke a leczenie tak małej ranki ( masc bepanten nie zastapiona} trwa dwa trzy dni. piłam herbatke laktacyjna i niewiele pomogło.... juz bylismy o krok odkupienia mleka w proszku...az w koncu mała dogadała sie z piersiami i zaczeły dawac wiecej mleka...uff a czy wy miałyscie podobne doswiadczenia? wiedziałam ze nie wolno sie poddawac

2014-04-12 18:05

To być może skok rozwojowy u Twojego dziecka i większe zapotrzebowanie na mleczko ale to powinno minąć za kilka dni i wszystko wróci do normy. Większe zapotrzebowanie na mleko pojawia się podczas skoków rozwojowych około 3, 6. i 12. tygodnia oraz w 3a potem w 6 miesiącu życia dziecka trwa to zwykle 2-3 dni. Może Ci się wtedy wydawać, że dziecko ssie nieustannie, a Ty masz za mało mleka. Jednak tak nie jest a ty postaraj się przystawiać ja jak najczęściej bo dziecko częstym, długotrwałym ssaniem pobudza Twoje piersi do produkcji pokarmu, którego na pewno nie zabraknie. Dlatego błędem jest poddawanie się i kupowanie i podawanie mieszanki. Zapraszam do wątku http://lovi.pl/pl/breast-feeding/41/1