Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1176 Wątki)

mniej mleka -problem przejsciowy

Data utworzenia : 2014-04-12 18:02 | Ostatni komentarz 2014-04-14 22:47

malgorzata.pyszynska

21707 Odsłony
17 Komentarze

moja córeczka ma dwa miesiace i jeden dzien :) około tygodnia temu zauwazyłwm ze mam mniej mleka . wczesniej uzywalam odciagacza i odkładałam na później mleko do lodówki a tu nagle z piersi tylko małe kap kap... mała okazywała swoje zdenerwowanie , głośnym płaczem nawet przygryzła mi brodawke a leczenie tak małej ranki ( masc bepanten nie zastapiona} trwa dwa trzy dni. piłam herbatke laktacyjna i niewiele pomogło.... juz bylismy o krok odkupienia mleka w proszku...az w koncu mała dogadała sie z piersiami i zaczeły dawac wiecej mleka...uff a czy wy miałyscie podobne doswiadczenia? wiedziałam ze nie wolno sie poddawac

2014-04-14 22:47

Oj nutramigen brrrf jednak na poprawe laktacji to woda, herbatki i przystawianie, zadnej bawarki, zadnego nutramigenu :)) mraczek, ja ci sie nie dziwie, ja po samym zapachu odlatywalam, a nie wiem jak moglabym to pic... Skoki rozwojowe na spokojnie trzeba przyjac, a wiecie co mnie zdziwilo? Kolezanka do mnie dzwonila jak ma dostawiac dziecko do piersi bo odciaga laktatorem a w szpitalu nikt jej nie pokazal :/ masakra... Przez to bolace brodawki, rany a w jej przypadku pozniej meczarnia z laktatorem rowniez...

2014-04-14 21:32

Levusek ja tak miałam przy pierwszym synku przy skazie białkowej i nietolerancji laktozy, a faktycznie przy tak restrykcyjnej diecie eliminacyjnej trzeba się czymś wzmocnić ale dla mnie nutramigen to było cos strasznego

2014-04-13 21:18

Marta 1987- z tego co mi wiadomo Nutramigen lekarz zaleca matką do picia w innym celu. Mój synek wykazywał objawy alergii jak już gdzieś pisałam i nie wiedziałam co z przeze mnie spożywanych pokarmów go uczula. Padło na pokarmy nabiałowe. Lekarz kazał odstawić mi te produkty i zaproponował Nutramigen lub Bebilon Pepti nie mojemu dziecku tylko właśnie mi żebym nie miała niedoborów wapnia i innych składników odżywczych obecnych w mleku, serach itp, potrzebnych wprawdzie przy karmieniu piersią, ale nie wpływających jakoś specjalnie na laktację. Piłam dziennie 200 ml Bebilon Pepti (blee), potem stopniowo jednak włączyłam z powrotem nabiał i z dzieckiem było ok, więc nie musiałam już się tym katować :) Poszperałam trochę w internecie i również nie mogę nic znaleźć jeśli chodzi o Nutramigen na laktację, więc w dalszym ciągu polecam Femaltiker :)

2014-04-13 21:08

Nutramigen jest na laktację tak samo "skuteczny" jak bawarka. placebo, ale skoro działa, to tylko się cieszyć - w końcu o to chodzi :)

2014-04-13 20:55

Któraś z dziewczyn poleciła na laktacje również mleko Nutramigen dla niemowlaków. Jak go stosować w celach pobudzenia laktacji i ile razy dziennie pic i w jakich ilościach?

2014-04-13 20:02

Ja również mogę Ci polecić Femaltiker , na mnie w stanach kryzysowych wydaje mi się że działał. Ale najważniejsze to zachować spokój i napisz jak to teraz u was wygląda po tych kilku dniach/

2014-04-13 19:52

Aleksandra mleko jest dobre, ale smarowanie bepanthenem to nie jest nic złego. Dziecko tego nie zlizuje, bo przynajmniej ja i wiele innych mam zmywa maść przed karmieniem, dlatego warto ja nakładać zaraz po karmieniu, a przy następnym podać druga pierś. Prucz mleka dobre jest również wietrzenie piersi jeżeli mamy taka możliwość...

2014-04-13 12:50

w tym czasie zdarza się to często. kładziesz się z dzieckiem na 3 dni do łóżka, przystawiasz i samo przechodzi. nie będę się powtarzać, żeby nabijać komentarze. chciałam Ci tylko napisać, żebyś brodawki smarowała własnym mlekiem - w gojeniu pomaga najlepiej i nie wsmarowujesz w piersi chemii, którą zlizuje potem dziecko ;)