Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1176 Wątki)

chwilowe veto ssania z piersi

Data utworzenia : 2014-04-02 07:54 | Ostatni komentarz 2014-04-03 16:53

Paulina.Czyz

4900 Odsłony
11 Komentarze

Moja córka w kończąc 2 miesiąc nie chciała ssac piersi. Dlatego też musiałam odciągac pokarm do butelki i tak ją karmić. Nie chciałam przechodzić na mm. Dlaczego tak się dzieje? Nie rezygnowałam i za każdym razem próbowałam ją przystawiac do piersi. Teraz mała znowu ssie pierś.

2014-04-03 16:53

Jeśli się nie poddałas to super , wiele mam rezygnuje jak widzi , ze dzieciaczek ` chodzi ` glodny ...placze ..jesli posmakuje butelki to jest duze prawdopodobienstwo ze bedzie chciał przy niej zostac , takze młode mamy grunt to cierpliwosc i zawziecie i wszystko sie uda :)

2014-04-03 11:07

Ah te skoki rozwojowe, my przerabiamy ten 8-9 miesiąc i różnie to czasem bywa:) ale dajemy radę.

2014-04-03 10:56

Z tym się jak najbardziej zgadzam. To mogło być spowodowane skokiem rozwojowym. A może zauważyłaś ,że piersi stały się miękkie? U mnie to był powód tego ,że córeczka nie chciała za bardzo piersi i płakała przy niej, ale mimo to ze spokojem przystawiałam jak najczęściej dalej i wszystko wróciło do normy. Bo jak wiadomo miękkie piersi nie świadczą o braku mleczka ;)

2014-04-02 21:17

Najważniejsze, ze wszystko wróciło do.normy. Czasami dziecko nie chce pic z piersi z takich powodów ci dziewczyny napisały, ale jeszcze jeden powie dodam od siebie a mianowicie zapach. Być może psiknelas sie jakimś perfumem albo bluzka była popsikana i dziecko tez to czuje.

2014-04-02 16:42

Paulina o skokach rozwojowych tu http://www.lovi.pl/pl/forum/5/1390/1 :)

2014-04-02 16:27

A może przechodziła właśnie fazy rozwojowe? Dzieci w tym okresie często albo wcale nie mają apetytu, albo wręcz odwrotnie - nie mogą przestać jeść - bliskość mamy przynosi im ukojenie :)

2014-04-02 14:03

polishgirlolga napisz coś więcej o tym 3 skoku to może już zacznę się przygotowywac do niego hehe:) u mnie na poczatku było mnóstwo pokarmu po karmieniu musiałam odciągać pokarm z drugiej piersi. A teraz trochę się ustabilizowało i pewnie mała się denerwuje, że teraz już nie leci tak łatwo tylko trzeba się namęczyć, bo butelką je spokojnie.

2014-04-02 12:34

Dokładnie tak jak pisze kusia to mogło być spowodowane skokiem rozwojowym. Dzieci podczas skoku jedzą gorzej lub jedzą non stop, gorzej śpią i ogólnie z aniołków zmieniają się w małe diabły. U nas właśnie mamy 3 skok rozwojowy i powoli mam już dosyć... Obym wytrwała!