Karmienie piersią (1176 Wątki)
Niemowlę płacze podczas karmienia piersią
Data utworzenia : 2013-10-28 13:03 | Ostatni komentarz 2013-10-30 22:00
Witam, Moja córka ma skończone 8 tygodni, 5050g. Urodziła się o czasie 52cm, waga 3550g. Karmiłam ją od początku piersią (pierwszy miesiąc karmienia przebiegł bez problemu) poza jednym wyjątkiem. Otoż z racji długotrwałej żółtaczki (wysoki poziom bilirubiny do 6 tygodnia życia) pediatra zalecił ściąganie, przegotowywanie i podawanie pokarmu w butelce przez 3 dni (co pomogło). Jednak mój problem rozpoczął się już wcześniej zanim podałam butelkę. Córka od ok. 3 tygodni zaczęłam mi płakać przy karmieniu piersią. Najpierw zdarzało się to sporadycznie a teraz niestety przy każdym karmieniu. Próbowałam już każdej pozycji i jedynie gdy chodzę to się czasem uspakaja i ssie. Ale jest już ciężka i czasami aż mi ręce opadają gdy karmię 20minut. Malutka chwyta pierś, zaczyna ssać i po chwili wypuszcza pierś i zaczyna bardzo płakać. Czasem "wierzga" nóżkami, odchyla główke do tyłu, odpycha rączkami pierś. Pokarmu mam sporo. Niestety na początku karmienia wypływa on bardzo szybko tzn. leci mi z piersi jak spod prysznica; córka wtedy wypuszcza pierś i zazwyczaj jesteśmy obie w mleku. Czasami uda mi się szybko "zatkać" ten mlekotrysk i Malutka ssie dalej. Ale i tak wcześniej czy później zaczyna płakać. Zgłaszałam problem pediatrze, ale z racji że Mała ładnie przybiera na wadze - ma już 5050g - lekarz powiedział żeby przeczekać ten kryzys. Powiem szczerze, że jestem już na skraju wyczerpania i podania butelki, ponieważ straszny płacz Malutkiej mnie dobija i jest mi jej nazwyczajniej szkoda :( Bardzo proszę o pomoc!!!
Sortowanie: