Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1176 Wątki)

Mleko mamy na wagę złota

Data utworzenia : 2013-09-16 21:57 | Ostatni komentarz 2013-11-19 17:07

konto usunięte

10163 Odsłony
48 Komentarze

Moj syn ma 16 miesięcy czy po takim czasie karmienia piersią mleko dalej ma taka wartość jak na początku? Bo słyszałam rożne opinie a najczęściej ze mleko mamy swoją wartość ma tylko przez pierwsze 6 miesięcy potem już nie. Jak to jest?

2013-11-19 17:07

Uważam ,że pokarm nie traci tak na wartości ;) A wiadomo ,że z czasem podaje się też inne posiłki dziecku ,co nie znaczy ,że trzeba rezygnować z karmienia piersią.

2013-10-08 11:12

No proszę jaki przystojniak :) To Ci się udało z tym dentystą... A teraz za wizyty troszkę sobie liczą, a za kanałowe to już wogóle.

2013-10-06 19:58

O jaki słodki maluszek! Mój fifi miał buc gabrys ale po debatach został jednak Fifim ;)

2013-10-05 21:11

no w koncu wyszlam na prosta z choroba, po antybiotyku ani sladu :) a dzis nawet mialam niespodzianke, dentysta dzwonil, zebym przyszla na darmowa wizyte bo chcial pokazac swojej siostrze (studentce 4 roku)) jak leczy kanalowe :) co do karmienia, to Gabrys ma juz coraz mniej kolek, wiec jest dobrze, najlepiej je w nocy (rzecz jasna), w dzien na spacerkach spi dobrze, w domu tez mu sie zdarzy :) no i suszarka nadal gra jedna z najwazniejszych rol w moim domku :) a przeslalam wam zdjecie gabrysia? sprzed 2 lub 3 tygodni, ale jest slodkie :) jak zrzuce wiecej na komputer to wrzuce wiecej, bo nie za duzo go widzialyscie a w koncu trzeba pokazac jak wyglada "cyckowy" Gabrys :P

2013-10-04 20:51

Karolinko ale pocieszający jest fakt, za zawsze jeszcze troszkę z cycusia pociągnie, a Ty też troszkę odpoczniesz. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. A jak tam zdrówko?

2013-10-04 12:12

Zdrowa dieta mamy i mleko jest dalej wartosciowe , nigdy nie należy słuchac - przestan karmic dziecko jak tyylko skonczy rok .. dlaczego jesli maluch lubi mleczko i tulenie sie w ramiona mamy ? Jesli oboje chcecie to nikt nie moze wam wmawiac ze robicie zle , Znam mamę ktora karmi 2 letnie dziecko i mały najadał sie nim wystarczajaco . Przystawiaj malca czesto to i mleczka bedzie duzo i wartosci nie straci :) Karmcie mamy tyle ile chcecie wiadomo ze jest jakas granica ... ja osobiscie uwazam do do 2 lat spokojnie a potem trzeba powoli odstawiac bo zbliza sie wiek PRZEDSZKOLNY i przed samym pojsciem do przedszkola moze byc ciezko . ALE i tak mleko jest wartosciowe i nic tego nie obali :)

2013-10-02 15:49

No powiem wam, ze bez augmentinu to pewnie chorowalabym dwa tygodnie... Jestem 4 dni na antybiotyku a glowa nadal mi peka wrrr... Niefajne to bo lubie spacerowac a tak to glowa boli... No coz, powiem wam, ze naprawde robi mi sie przykro na mysl, ze niedlugo bede mniej karmic...

2013-10-01 09:12

Carol już 4 miesiące? Wow, jak ten czas szybko leci! Najważniejsze, że maluszek się nie rozchorował :) Są specjalne antybiotyki, które bezpiecznie można zażywać w ciąży i karmiąc piersią. Też dostałam taki antybiotyk ( chyba Augmentin ) na problemy z nerkami. Całe szczęście, że są takie leki bo niektóre infekcje ciężko byłoby wyleczyć domowymi sposobami.