Karmienie piersią (1178 Wątki)
Zbyt wysoki poziom żelaza, a karmienie piersią
Data utworzenia : 2018-11-03 09:46 | Ostatni komentarz 2018-11-16 23:40
Witam serdecznie, Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy raz po porodzie pełną morfologię, mocz, dodatkowo badanie poziomu żelaza i wszystko wyszło dobrze oprócz właśnie zbyt wysokiego poziomu żelaza, bo 185 /100 µg/dl, gdzie norma jest 70-150 µg/dl. Oczywiście z wynikami wybiorę się do lekarza, ale chciałabym się też poradzić Was dziewczyny i może Pani Ekspert czy sądzicie, że to może mieć wpływ na dziecko? Moja córka ma zaparcia i zastanawiam się czy nie mogą być spowodowane tym, że mój pokarm zawiera zbyt dużo żelaza? Czy córka też może mieć go nadmiar? Ciekawa jestem też skąd może być ten nadmiar żelaza, w ciąży przyjmowałam suplementy gdzie w składzie m.in. było żelazo, przez pierwsze 3 miesiące po porodzie również, obecnie od kilku miesięcy przyjmuje suplement Mama DHA, który nie zwiera żelaza. Czy to możliwość, że przez czas, który przyjmowałam suplementy zawierające żelazo zbyt dużo się go odłożyło? Czy może to coś innego? Słyszałam, że przy chorej wątrobie często występuje nadwyżka żelaza, jednak nigdy nie miałam tego typu problemów. Będę wdzięczna za rady, Pozdrawiam
Sortowanie:
2018-11-16 23:40
Raczej mam urozmaiconą dietę, może to suplementy tak mi się przyswajają. Ogarnę temat jak tylko czas pozwoli w przyszłym tygodniu, bo ostanio mam go mało, jeszcze chrzest w ten weekend :-) ale na pewno to sprawdzę dokładniej.
Konto usunięte