Karmienie piersią (1178 Wątki)
Pokarm podczas miesiączki
Data utworzenia : 2017-11-21 15:54 | Ostatni komentarz 2017-12-15 18:55
Konto usunięte
3696 Odsłony
5 Komentarze
Witam, jestem mamą od 12.12.2016 a od marca mam miesiączkę. Karmię piersią prawie od początku (pierwszą dobę mała była w inkubatorze, pokarm odciągałam). Podczas tych 3, 4 dni mała mogłaby wisieć cały czas na piersi. W nocy wstaję do niej podczas tych dni średnio raz na godzinę, podczas pozostałych dni wstaje na jedzenie około 4, 5 razy. Moje pytanie: Czy podczas miesiączki pokarm jest mniej treściwy? Szukałam odpowiedzi w internecie, jednak mamy, które udzielały mi odpowiedzi pisały, że to nie ma nic wspólnego, jedynie może się zmienić smak mleka, ale te same mamy uważały też, że to co ja jem nie wpływa na mleko, co uważam za nieprawdę, i stąd moje drugie pytanie czy to co jem wpływa na mleko? Lena podczas moich miesiączek jadła i jadła ale nie tyła, wręcz po buzi można by było rzec, że schudła, dopiero z tydzień po wracała jej okrągła buźka. Teraz już prócz piersi je inne rzeczy (ma 11 miesięcy) ale wciąż w nocy podczas okresu wstaję do niej prawie co chwila. Nie ważne czy przed spaniem zje kaszkę czy nie zje i tak tak wstaje. Próbowaliśmy z mlekiem modyfikowanym jednak Lenka nie akceptuje butelek (ale w sumie dobrze, bo nie jest powiedziane, że po mleku modyfikowanym spała by dłużej). Ostatnia jej waga jest z 10.10 (44 tydzień ) - 8,20 kg (75cm) poprzednia 11.07 (31 tydzień) - 7,60 kg (70cm). Urodziła się w 37 tc +5 dni z wagą 3080g i 52 cm. Jak to nasza pani doktor mówi: Lena jest fit :) Czekam na odpowiedź :)
Sortowanie: