Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1581 Wątki)

Nadeszło "lato" , czas grillowania i opalania itp.

Data utworzenia : 2013-06-01 20:12 | Ostatni komentarz 2014-05-16 22:15

Patrycja.Pawlak

5239 Odsłony
17 Komentarze

Co myślicie o wspólnym grillowaniu ? Tj. niemowlę 5 miesięczne w wózeczku śpi cały czas praktycznie ale mam wyrzuty sumienia co do tego żeby spał w wózku i to wieczorem ( do około 21) . Z drugiej strony przykro mi patrzeć z okna pokoju z dzieciątkiem na rękach jak rodzina "imprezuje" (bez alkoholu) a my siedzimy sami . Co Wy na to ? Jesteście ZA czy może PRZECIW ? Czy Wy imprezujecie z dziećmi ?

2014-05-16 22:15

Patrycja, też jestem zdania, że ważny jest też Twój nastrój. To, że masz dzidziusia, że oznacza, że nagle nasz zrezygnować ze wszystkich spotkań i siedzieć w domku z bobasem. Najważniejsze, abyś się przygotowała na tą okazję i zakupiła np. moskitierę na wózek, aby maleństwo mogło sobie spokojnie spać ;)

2014-05-16 22:11

Oczywiście że powinnaś uczestniczyć w grillu, maluszka wieczorem można przykryć jeśli mu będzie chłodno.

2014-05-16 17:54

Myślę, ze o ile maluszek ma wygodnie, ciepło, a rodzice nie wprowadzą sie w stan upojenia alkoholowego i będą przy nim czuwać, to jak najbardziej można z nim troszkę "poimprezować" Świeże powietrze chyba nie zaszkodzi, rodzice zrelaksują się i trochę odetchną. Trzeba też czasem o sobie pomyśleć.

2014-05-15 13:47

Moja córka miała dwa tygodnie jak zrobiliśmy grilla :) Spała sobie w sypialni, a ja mogłam przez otwarte drzwi balkonowe zerkać z tarasu do niej :) Większy problem będzie teraz jak już jest większa, bo ona to jest pierwsza do towarzystwa :)

2014-05-15 07:41

nas tez rok temu zaproszono na grilla ale Kapi mial wtedy prawie 7 msc ..postanowilismy pojechac sami na szybka kolacyjke z grilla ..pojechalismy 2 h posiedzielismy , Kacpra wczesniej wykapalismy i polozylismy spac nakarmionego , moja mama była z nim przez ten czas . Takiej sytuacji , ze On z nami nie mielismy ale czy widze cos w tym złego ? niie..jesli imprezka jest w spokojnym gronie bez nadmiernego spijania alkoholu ..dziecko w wozku czy na werandzie ma ciepło i jest pod naszym okiem , to czemu mielibysmy sobie odmowic ? Dla mnie niedopuszczalne jest jak rodzice sobie popijaja a dziecko zostawiaja , BO ONA/ON SPI i tak bedzie spal do rana ...co za bzdura ? Przeciez sen nie jest zawsze po 12 h nieprzerwalny ..dziecko ma prawo sie przebudzic , ma prawo go cos zabolec ..przeciez to normalne ..my czesto w nocy bez powodu sie budzimy ..i co wtedy z takim dzieckiem ? matka pijana zajmie sie nim ? Dla mnie to juz jest jakis dramat

2014-05-14 21:48

My kiedyś byliśmy w podobnej sytuacji, zostaliśmy zaproszeni na grilla, ale obawialiśmy się o maluszka. W końcu zdecydowaliśmy się pojechać i był to bardzo dobry pomysł. Mała spała sobie w gondoli, cieplutko otulona, a na wózku była moskitiera przeciw komarom. Kiedy uznałam, że jest trochę chłodno, kolega, u którego odbywał się grill zaproponował by przenieść grillowanie do domu, a małą ulokować w wózku, w którymś z pokoi. Miło wspominam ten czas i prawdę mówiąc mimo początkowych wyrzutów sumienia, uważam, że to była dobra decyzja. Co do niań elektronicznych, to zakup jej wyłącznie na takie okazje mija się z celem, ponieważ w zimę i jesienią nie grillujemy, a jeśli mamy parterowe mieszkanie czy dom, to niania okazuje się bezużyteczna i leży w szafce.

2013-06-03 21:44

dość drogi sprzęt. Taką jak tu na załączonym zdjęciu można kupić Częstochowie. http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-223-Niania-elektroniczna-z-video-monitorem-TopCom-Babyviewer-2500.html Jeżeli zaś chodzi o inne marki to przed zakupem warto zwrócić uwagę na: . Przy zakupie niani z kamerą elektroniczną, warto sprawdzić, czy urządzenie zostało wyposażone w:Niania z osobnym monitorem Summer Infant Day&Night 02500 Niania z osobnym monitorem Summer Infant Day&Night 02500 możliwość podłączenia do telewizora – jeśli telewizor jest w pomieszczeniu, gdzie przebywasz najczęściej, możesz przerzucić obraz z małego wyświetlacza niani na telewizor. Pozwoli Ci to dostrzec szczegóły niewidoczne na odbiorniku i uwolni Cię od konieczności ciągłego zerkania na stację rodzica. Niania z możliwością podłączenia do telewizora to np. Babymoov Video. możliwość montażu kamery na ścianie – taki montaż rozszerza pole widzenia kamery i pozwala uzyskać pełniejszy obraz (np. Emmerson baby CAM200). tryb obserwacji nocnej – działa w paśmie podczerwieni, pozwala obserwować dziecko również w nocy (np. Graco Video Monitor) czterokierunkowy sposób obracania się kamery (góra-dół, prawo-lewo) – pozwoli Ci uzyskać pełny obraz z otoczenia dziecka (np. Graco Video Monitor). ekran dla rodzica – zamiast wyświetlacza na odbiorniku, do zestawu dołączany jest osobny monitor, który możesz umieścić w miejscu, gdzie przebywasz najczęściej (np. kuchnia czy gabinet). Takie rozwiązanie zostało zastosowane w niani Summer Infant Day&Night 02500. http://www.jakkupowac.pl/artykul/126/jak-kupowac-nianie-elektroniczna.html/strona2

2013-06-03 20:33

czy ktoś wie gdzie można to zakupić ? :)