Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Jaki materac do łóżka

Data utworzenia : 2017-07-02 11:18 | Ostatni komentarz 2019-01-23 13:54

Konto usunięte

3089 Odsłony
30 Komentarze

Hej. Szukam dla siebie odpowiedniego materaca Mam bóle kręgosłupa, dlatego stwierdziłem, że nie będę oszczędzała. Mam do wydania jakieś 1500 zł. Czy kupię coś porządnego?

2019-01-23 13:54

Są teraz specjalne materace wykonane w technologii Viscotherapy czyli tzw. „pianki z pamięcią”. Materac „zapamiętuje” krzywizny naszego ciała i zapewnia idealne podparcie kręgosłupa, szyji czy bioder. Nawet nie zdajcie sobie sprawy z tego, jak wygodnie śpi się na tym materacu. My swój kupiliśmy online w Art Medic Viscotherapy, bo oferują takie materace najtaniej na rynku :)

2018-12-20 09:15

Sklepów internetowych z materacami jest bardzo dużo, warto jednak wybrać się do sklepu stacjonarnego, podotykać różne materace, i ew. wówczas zamówić.

2018-12-04 17:54

Polecam sprawdzić ofertę tego sklepu https://studiomaterace.pl/materac-160x200 - mają dobrej jakości materace, duży wybór no i sama mam od nich materac. Jest wygodny, nie muszę się martwić o roztocza bo ma system cyrkulacji powietrza który zapobiega ich pojawianiu się.

2017-12-14 15:46

Daria jeżeli chcesz materac odpowiedni dla Twojego bolącego kręgosłupa to materac nie może być ani za miękki ani za twardy Wybierając materac dla bolących pleców, powinniśmy zwrócić uwagę na kilka jego cech. Taki model musi przede wszystkim utrzymywać kręgosłup w odpowiedniej pozycji w czasie snu. Polecam ten materac http://supermaterace.com.pl/sklep/materac-hilding-pasodoble-kokosowy/. jest on twardy ale jak dla mnie nie za twardy Zbyt twardy materac sprawi, że nawet po długim wypoczynku mięśnie będą nadal napięte, a to objawia się ich bólem. Odkąd śpię na tym materacu wstaję bez bólu kręgosłupa . Ten materac poleciła mi koleżanka. Mogłam go wypróbować u niej w sypialni. Leżąc na nim dosłownie 5 minut już wiedziałam , że to ten .Nie zdecydowałabym się na zakup materaca przez internet nie wiedząc jaki jest naprawdę chodzi mi o to czy aby nie za twardy . Może lepiej jak najpierw popróbujesz materace w sklepach .

Konto usunięte

2017-12-14 15:36

Przy problemach z kręgosłupem radzę skonsultować to z fizjoterapeuta który pomoże dobrać odpowiedni materac do wady kręgosłupa a także do wagi i wzrostu. Przy każdej wadzie kręgosłupa zalecany jest inny materac więc jeśli tylko Cie stać idz na konsultacje i sie wszystko dowiesz

2017-12-13 17:56

Znalazłam artykuł na ten temat mam nadzieję, że pomoże w wyborze najbardziej odpowiedniego : https://www.panmaterac.pl/c/jaki-materac-wybrac-7

Konto usunięte

2017-12-13 15:48

Mogę Ci śmiało polecić materace z Ikei, mają 8 lat gwarancji, cenowo się spokojnie zmieścisz i są czasami takie dni w Ikei ze specjalistami właśnie od komfortu snu :) byliśmy z mężem i dowiedzieliśmy się jaki materac dla nas i dla naszego dzidziutka do łóżeczka :) tak jak pisały dziewczyny już, że z każdą zmianą pościeli warto materac odwrócić, żeby miał okazje się "odgnieść" i nie zapadać w miejscu gdzie zawsze śpimy. Plus gdzieś kiedyś wyczytałam, że żeby pozbyć się wszystkich mikro robaczków zamieszkujących nasz materac jak temperatura spada poniżej 15 stopni C należy materac na minimum 3-4 godziny wystawić na balkon lub taras :) wszystkie bakterie i drobnoustroje wtedy umierają. Można też materac posypać na 2 godziny sodą oczyszczoną, a później to odkurzyć. Pozdrawiam

2017-12-13 12:30

Super wyjście :) I dobrze że spełnia swoją funkcję wreszcie śpicie wygodnie ;)