Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Poradniki dotyczące dzieci wychowania rodziny

Data utworzenia : 2017-03-23 13:18 | Ostatni komentarz 2017-03-24 12:39

JustaMama

678 Odsłony
6 Komentarze

Dziewczyny jeśli istnieje taki wątek to poproszę o link bo korzystam z tel i nie zawsze pokazuje. Jedyne co znalazłam to wątek dotyczący poradników dla kobiet w ciąży. Lubię taka literaturę uważam że sporo daje oczywiście mądrze wybrana. Może czytalyscie coś godnego polecenia dla mamy 2latka? Interesuje mnie wychowanie zachowania emocje zasypianie tak naprawdę wszystko. Jeśli znacie fajne poradniki dotyczące związków /małżeństw też chętnie poproszę o tytuły.

2017-03-24 12:39

Najlepiej podejdź sobie do jakiejś księgarni. .. czy do empiku czy matryca czy gdzies tam i przejRzym te poradniki ... najpewniej znajdzie się taki który w 100%wam pomoże :)

2017-03-24 12:36

Dzięki. Zastanawiam się bo ta druga pozycje przeglądająm ale dotyczy tylko niemowląt a u mnie to się nie sprawdzi niestety

2017-03-24 12:23

Tutaj masz opis książki: "Wszystko, co trzeba wiedzieć o usypianiu niemowląt i dzieci. Oto książka dla każdego rodzica, którego sen bywa przerywany wiele razy w ciągu nocy – słodkim popiskiwaniem malucha, jego radosnymi okrzykami lub rozpaczliwym płaczem, pustym brzuszkiem albo pełną pieluchą. „Księga snu” stanowi nieocenioną pomoc w sytuacji, kiedy zaburzenia snu kładą się cieniem na radości z rodzicielstwa. William i Martha Searsowie, przy wsparciu swoich synów-pediatrów, Jamesa i Roberta, niosą pociechę wykończonym rodzicom, oferując im mnóstwo pełnych zrozumienia dla dziecięcych potrzeb porad na to, jak spokojnie przespać noc. Biorąc pod uwagę indywidualne temperamenty dzieci i rodziców, wyjaśniają: - czym się różni sen niemowlęcia od snu starszego dziecka i dorosłych - jak ustalić, gdzie dziecku będzie się najlepiej spało - dlaczego wypłakiwanie nie jest dobre ani dla małych, ani dla dużych - jak ułatwić nocne karmienia i jak z nich zrezygnować - jakie są korzyści ze spania z dzieckiem - jak uporządkować dzienne drzemki i wieczorne usypianie - jakie mogą być medyczne i fizyczne przyczyny nocnych pobudek - na czym polegają rytuały związane ze spaniem i jak je zachować w sytuacjach szczególnych, takich jak choroba czy ząbkowanie. William i Martha Searsowie, niestrudzeni propagatorzy rodzicielstwa bliskości, pokazują, jak z troską o więź z dzieckiem zadbać o potrzeby całej rodziny w zakresie snu. Bo wyspany rodzic to szczęśliwy rodzic!" Tak książkę czytałam ze 2 lata temu i co nie co o starszakach tez tam było :) Jeszcze słyszałam o książce "Każde dziecko może nauczyć się spac" - ponoć jest dobra! :)

2017-03-23 19:53

Katarzyna a ta księga snu dotyczy też starszych dzieci czy tylko niemowląt? Bo szukam pozycji dotyczących snu zasypiania usypiania ale chodzi mi o starsze dzieci bo mój syn ma 2latka a pozycje które przeglądająm dotyczą niemowlaków.

2017-03-23 17:37

Ja osobiście polecam: 1. tracy hogg "język dwulatka" ale to już chyba Tobie mówiłam :) 2. "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać żeby dzieci do nas mowily" adele faber 3. "Dziecko ie 1 roku do 3 lat" Anne bacous 4. "Wychowuj po trochu" Emma jenner" 5. "Księga snu. Kompleksowy przewodnik rodzica. Usypianie, spokojny sen i odpoczynek całej rodziny" william i martwa sears 6. "Niegrzeczne dzieci" George Kapalka 7. "Poskramianie małego dziecka. Jak radzić sobie z dzieckiem od 1 do 4 roku zycia" Christopher green 8. "Jak przechytrzyć dziecko" James grace To narazie tyle co mi przyszło do głowy :) jak coś mi się przypomni to dopisze :)

2017-03-23 13:28

Znalazłam taki wątek: -Biblioteczka mądrych rodziców http://lovi.pl/pl/forum/5/5906 -Porady nt.rozwoju dzieci: http://lovi.pl/pl/forum/5/8656/1