Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Anemia a karmienie piersia

Data utworzenia : 2016-10-28 09:17 | Ostatni komentarz 2016-11-18 12:10

polka95

2272 Odsłony
11 Komentarze

Witam mam proble, mam 2 i pol miesieczna córeczkę ostatnio robiłam badania bo bylam oslabiona i krecilo mi sie w glowie , okazało sie że mam anemie czy karmienie piersia jest dla mnie bezpieczne ? Pielegniarka w osrodku stwierdziła ze sobie krzywde robie mieliscie podobną sytuacje ?

2016-10-28 21:45

Musisz iść do innego specjalisty . Anemia nie wyklucza karmienia piersią dziecka. Musisz jedynie wprowadzić dużo więcej wartościowych posiłków. Może lekarz przepisze jakieś tabletki ale na pewno takie by nie wpływały na dziecko. Więcej witamin i zdrowej diety i będzie dobrze.

2016-10-28 19:45

Jeżeli Twój wynik jest dużo poniżej normy to powinnaś udać się do lekarza. W mojej pierwszej ciąży brałam lek na anemie - Tardyferon(na recepte) jak i po porodzie,gdy karmiłam piersią. Przy karmieniu piersią i ubogiej diecie często zdarza się anemia. Polka 95- zdrowo się odżywiaj,bierz witaminy dla mam karmiących.

2016-10-28 09:44

Nie robisz sobie krzywdy karmiąc dziecko to jakiś pomyłka kochana...zadbaj o dietę lub odpowiednią suplementację a wszystko wróci do normy ja polecam Ci pić codziennie świeżo wyciśnięty sok z buraczków z jabłkiem a zobaczysz że szybko pokonasz anemie i nie słuchaj tak bezmyślnych rad ;/ Nigdy się z takimi podpowiedziami nie spotkałam a anemie miałam w ciąży jak i teraz karmiąc piersią...uregulowało mi sie wszystko i karmię już 10 miesięcy synka bez żadnej przerwy.