Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

Pokemon Go dla dziecka?

Data utworzenia : 2016-07-28 18:33 | Ostatni komentarz 2016-09-16 22:00

Kuuki2

3021 Odsłony
36 Komentarze

Witam Jaka jest Wasza opinia na temat popularnej gry Pokemon Go? Bo ostatnio dużo koleżanek mojej córki w to gra i ona sama się tym zainteresowała a nie wiem czy będzie to właściwa gra dla 12-letniej dziewczynki. Niby patrzę na tą stronę http://pokemongofan.pl/ i wszystko wydaje się łatwe w zrozumieniu ale tak z perspektywy kogoś kto w tym jest , myślę że będzie to bardziej jasne. Pozdrawiam

2016-07-29 12:57

Oj zgadzam się z dziewczynami gra z tego co słyszałam nie jest tak do końca bezpieczna. Mój brat mi mówił, że te pokemony właśnie są np na środku skrzyżowania a złapać je możesz jak jesteś w jakiejś tam odległości. Więc trzeba podejść. Pokemony można znaleźć również w środku lasu. Takie gry właśnie, że coś się zbiera tak jak napisała Magiczny mogą powodować skrajne uczucia typu zazdrość. Ja również wychodzę z założenia, że im mniej elektroniki tym lepiej. Sama nigdy nie grałam w żadną grę komputerową i żyje. O wiele lepiej wyjść na podwórko nie po to, żeby szukać pokemonów ale żeby pograć w klasy, pobawić się w podchody czy pograć w gumę. Jeśli chodzi o gry to monopoly, Chińczyk, Warcaby. Jednak decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie.

2016-07-28 22:37

Słyszałam że ta gra nie jest do końca bezpieczna. Wielu ludzi już zaprowadziła to na jakąś autostradę , na wodę i wiele innych niebezpiecznych miejsc. Jak dla mnie dzieci w tym wieku mogą sobie znaleźć o wiele ciekawsza zajęcia niż chodzić po ulicy z telefonem. Mojej koleżanki córka np uwielbia te nowe kolorowanki , zapomniałam jak to się nazywa ale są bardzo kreatywne gdyż malujesz tam jakieś wzory itd. Lepiej w tym wieku dawać dziecku coś do zabawy z czego może się czegoś nauczyć, co ćwiczy pięć i koncentrację. To że każdy gra w ta gra to jest tylko taki chwilowy trend . Ale zrobisz co będziesz uważała za sluszne . Możliwe jest również ze twoją córka nie będzie chciała grać w te gre. Przedyskutujcie to najlepiej między sobą.

2016-07-28 21:35

Jak dla mnie to głupota. Kiedy słyszę argumenty, że dzięki tej grze dzieci i młodzież wychodzą z domów, to coś mnie trafia. To potrzeba już różnych urządzeń i gier, żeby ktoś docenił ruch na powietrzu? Może jestem staromodna, ale dla mnie wartościowe gry, to mimo wszystko planszowe np. z kostką, strategiczne czy edukacyjne. W żadnym wypadku nie "szukanie pokemonów". Decyzja należy do każdego rodzica. Ja mam to szczęście, że moje dziewczyny nie lubią żadnych gier na komputer czy telefon. Za to lubią bardzo czytać.

2016-07-28 21:12

Ja jestem z tych mam, które uważają, że im mniej elektroniki dla dziecka, tym lepiej dla niego samego. Zbyt częste oglądanie telewizji, grania na telefonie/konsoli zabija w dziecku zainteresowania, powoduje to, że dziecko się uzależnia od tych wszystkich rzeczy, a nierzadko też uczy chociażby agresji. Wiem to po moim 7,5 letnim bratanku, który przez rodziców zajmowany jest telefonem, tabletem i komputerem... Nie ma żadnych zainteresowań, oprócz gier komputerowych. Jest czasami agresywny, wulgarny... Mogłabym tak wymieniać jeszcze długo. Niby to niewinne pokemony, ale jeśli córce by się nie udało zebrać, mogłaby się zacząć irytować, że jej nie wychodzi, albo jeśli jej koleżanka/kolega miałaby/miałby więcej pokemonów, mogłoby to wzbudzać negatywne uczucia, jak np zazdrość, złość. Dlatego ja jestem na nie, ale to Twoja córka i to Ty zdecydujesz, czy pozwolisz, czy nie :)