Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

Pokemon Go dla dziecka?

Data utworzenia : 2016-07-28 18:33 | Ostatni komentarz 2016-09-16 22:00

Kuuki2

3020 Odsłony
36 Komentarze

Witam Jaka jest Wasza opinia na temat popularnej gry Pokemon Go? Bo ostatnio dużo koleżanek mojej córki w to gra i ona sama się tym zainteresowała a nie wiem czy będzie to właściwa gra dla 12-letniej dziewczynki. Niby patrzę na tą stronę http://pokemongofan.pl/ i wszystko wydaje się łatwe w zrozumieniu ale tak z perspektywy kogoś kto w tym jest , myślę że będzie to bardziej jasne. Pozdrawiam

2016-09-16 22:00

Moona zgadzam sie z Tona w zupelnosci, moj 9 lat mlodszy brat mial chwilowe zafascynowanie ta gra. I dobrze ze tylko chwilowe, bo szybko mu sie znudzila.

2016-09-14 17:42

Ja jestem przeciwna tej grze , dobrze ,że moja starsza córka w nią nie gra . Też nie podoba mi się jak młodzież ,dzieci łapią pokemony nie zważając na to co się w okół nich dzieje . Tak bardzo są zafascynowani tą grą ,że idąc ulicą idę zamiast patrzeć przed siebie to patrzą w telefon , gdzie jest pokemon. Dla mnie ta gra jest bezsensu , i bardzo , a nawet bardzo niebezpieczna . Wiele razy widziałam jak młody człowiek idąc przez pasy nie patrzył czy jedzie samochód tylko w ekran telefonu , patrzył gdzie spotka nowego pokemona . I czy ta gra jest normalna , wydaje mi się ,że nie tylko ogłupia młodych ludzi. Ale to tylko moje zdanie :)

2016-09-14 17:35

Gra jak to gra robi z człowieka marionetkę. A my zamiast się przed tym bronić dajemy pociągać za sznureczki. Najgorsze jest jednak to że młodzież, dzieci nie zdają sobie sprawy jak te gry mogą szkodzić . nie chodzi tylko że żyje się w wirtualnym świecie lecz częsty kontakt z telefonem lub komputerem źle wpływa na zdrowie. Ta gra jest niebezpieczna. Co innego jest łapać pokemony w parku, a co innego na ruchliwej drodze. Gracze gapią się w telefon i nie zauważają że obok nich też toczy się życie.

2016-09-14 16:21

Niestety bezmyślność co nie których osób nie zna granic ja osobiście jestem na nie i raczej zdania nie zmienie

2016-09-14 15:55

Gra sama w sobie zła nie jest ale trzeba uważać bo moim zdaniem ludzie w ogóle nie zwracają uwagi na to, co się dzieje wokół nich

2016-09-05 01:21

Zgadzam się z Wami gra jak gra jednym się podoba innym nie. Sęk w tym, że ludzie chodzą cały czas z wzrokiem skupionym na ekranie telefonu i nie zwracają uwagi na rzeczywistość wokół nich.

2016-09-04 20:30

Może inaczej, gra byłaby nawet całkiem niezła, gdyby nie fakt co zrobiła z ludźmi :) Ale tak jest ze wszystkim, że łatwo stracić umiar. E.Okuszko, doświadczona, pokemonów szukała, więc wie co mówi :) A tak poważnie, to zgadzam się w 100%, wyjście na zewnątrz ok, ale wyjście i ciągle patrzenie w telefon to niewielki zysk.

2016-09-01 14:18

Tu nie chodzi o to czy jest beznadziejna, ale zamiast w laptopa patrzy się w smartfona i dodatkowo w domu nie potraci Cie samochód. A już nie raz sie natknęłam na rowerzystów, którzy na mnie najechali bo grali w pokemony i nie patrzyli przed siebie. Jedyny jej plus to masz rację bez przemocy, ale ma mnóstwo minusów, i nie oceniam jej z boku, sama jak pisałam mam ja zainstalowana, żeby bratanek sam nie chodził, chodziłam z nim i oboje mieliśmy oczy w smartfonach.