Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

Wazektomia u mężczyzn

Data utworzenia : 2016-07-02 16:44 | Ostatni komentarz 2016-07-14 21:17

konto usunięte

2265 Odsłony
16 Komentarze

Nie wiem czy jest wśród nas jakiś Pan, a jeśli nie to pytam kobitki, czy którejś partner poddał się zabiegowi wazektomii? Co myślicie o tej metodzie?

2016-07-14 21:17

Zgadzam się z Magicznym sterylizacja kobiet w Polsce jest nie legalna. A wazektomia jest odwracalna. Tylko właśnie nie ma pewności, że po zabiegu wszystko wróci do poprzedniego "stanu". Magros zgadzam się z Tobą, że zachowanie kolegi jest lekkomyślne o ale...ja już na to wpływu nie mam...

2016-07-14 15:30

Z tego artykułu co wam podałam to właśnie jest to trochę sprzeczne, że wazektomia jest legalna i nielegalna. Dlatego kliniki wykonują takie zabiegi, bo nie jest całkowicie zabroniona. Natomiast sterylizacja kobiet jest całkowicie nielegalna w Polsce, nie można sobie, np podwiązać jajowodów ot tak, jeśli się chce.

2016-07-14 10:35

Mój mąż też na pewno nie zgodziłby się na taki zabieg:)

2016-07-14 09:28

Wazektomia może być odwracalna, jednak nie ma pewności w 100% czy przywrócenie "zadziała" od razu. Można też trzymać nasienie w banku spermy dla tych, którzy nie są pewni czy jeszcze kiedyś będą chcieli mieć dzieci. Nie mam wiedzy, ale wydaje mi się, że zabieg u kobiet jest bardziej skomplikowany niż u mężczyzn (podobno 15min. i po sprawie) i u mężczyzn wszystko działa tak jak powinno - poziom testosteronu itp.., a nie wiem czy u kobiet przez to, że komórka jajowa się nie zagnieżdża to czy nie zachodzą jednak inne reakcje hormonalne w ciele (jak przy antykoncepcji hormonalnej? Nie wiem czy się dobrze wyraziłam... ;p

2016-07-14 08:20

Kasiu, przyznam, że myślenie znajomego lekkomyślne raczej jest. To jest raczej nieodwracalny zabieg, a co jak za rok czy dwa pozna kobietę swojego życia i zmieni zdanie? W Warszawie nie ma problemu ze zrobieniem takiego zabiegu, cena również moim zdaniem nie jest jakaś nie do osiągnięcia, de facto tabletki potrafią wynieść więcej w dłuższym czasie. Co do samego zabiegu mój mąż za żadne skarby świata nie zgodziłby się na niego. A ja? Ja bym go nawet nie przekonywała, bo sama na podwiązanie jajowodów też bym nie poszła.

2016-07-07 21:53

Weronika pieniądze w tym sensie właśnie, że jak się ma pieniądze można znaleźć klinikę w której wazektomia nie jest problemem i można ją wykonać prywatnie.

2016-07-07 21:02

To też nie chodzi tylko o pieniądze Kasia S., bo to nie jest czarny rynek, to są kliniki, gdzie jawnie proponują swoje usługi. Gdyby to było nielegalne, to te kliniki miałyby problem, a tak nie jest.

2016-07-07 18:19

Ja tak jak napisałam znam osobę dokładnie moja siostra zna i nawet wiem w której klinice zabieg został wykonany. Może jest to prawda co napisała Magoczny jednak jak ktoś chce wykonać zabieg i ma pieniądze (ten kolega wykonał zabieg prywatnie) to wazektomia jest możliwa. Jak ktoś ma pieniądze w dzisiejszych czasach to wiele rzeczy jest możliwe.