Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1588 Wątki)

Drażniące przedmioty w ciąży

Data utworzenia : 2016-06-03 22:08 | Ostatni komentarz 2016-06-30 23:01

klio69

1597 Odsłony
26 Komentarze

Czy będąc w ciąży zaobserwowałyście, że coś Was bardziej drażni? Ja mam awersję na szczoteczkę elektryczną, przy każdym myciu zębów zbiera mi się na wymioty..dziś sobie uświadomiłam, że będąc w pierwszej ciąży miałam podobnie i przerzuciłam się na manualną.

2016-06-30 23:01

Ja jak się powiedzmy że już do czegoś przyzwyczaję to zaraz wyskakuje coś nowe :D

2016-06-30 16:20

Moniko niestety znieczulica panuje u nas i nic się na to nie poradzi tak jest było i będzie chyba trzeba do tego przywyknąć

2016-06-27 15:12

A ja to nawet mam wstręt do chodzenia po sklepach. Zarówno tych supermarketów jak i nawet biedronka. Wchodzisz do sklepu i wszystko Ci cuchnie. Raz już prawie z nóg lecialam... Czarno przed oczami gdy stałam w kasie do płacenia, długa kolejka, mówię kasjerce że zaraz zemdleje a ta się mnie pyta o drobne czy mam bo nie ma wydać. A ja jej ze jestem w ciąży i zaraz zemdleje a ona Zamiast zareagować, wody przynieść to mówi żebym się rozebrala i poszła kasę rozmienic. Na szczęście udało mi się szybko wyjść na powietrze w ostatniej chwili. Ale długo musiałam przed sklepem kucac i dochodzić do siebie.

2016-06-27 13:43

Agnieszko współczuje ja na szczęście takich problemów w ciąży nie miałam i tylko raz zdarzyło mi się że zwymiotowałam po wypiciu kubusia potem przez bardzo długi czas nawet go nie tknęłam :-)

2016-06-27 12:47

Ja nie mogłam patrzeć na mięso mielone, bo od razu robiło mi się niedobrze. Nie tolerowałam żadnych perfum ani płynów do płukania. W żadnej ciąży nie wymiotowałam, ale mdliło mnie bardzo i miałam zawroty głowy. Czasami wolałbym chyba zwymiotować i poczuć ulgę chociaż na chwilę, niż cały dzień męczyć się z mdłościami. Pomagał trochę imbir dodany do herbaty.

2016-06-27 10:53

Kasia, u mnie nie tylko płyn, ale i proszek. Ciuchy to mi ciężko założyć bo tak czuję ich zapach że mnie na mdłości bierze. A jak pościel zmienię na czystą, ojej to dopiero ciężko spać.

2016-06-27 10:45

A ja wlasnie lagodnie przeszlam pierwszy trymestr... Moze z 3 razy mialam ekscesy zwiazane z mdlosciami. Jedynie to do tej pory nie moge patrzec na mieso z kurczaka ...

2016-06-25 20:58

Wieszałam jak zwykle pranie po południu i jakoś płyn do płukania zaczął mi nie odpowiadać na tyle, że cały wieczór spędziłam w toalecie wymiotując. Rano test - dwie, piękne upragnione kreski, to był 4 tydzień :) kilka dni temu synek zaczął 9 miesiąc, zapomniałam już że pierwszy trymestr bez jednorazówki ani rusz :]