Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Przepisy na sałatki, ciasta - urodziny synka

Data utworzenia : 2016-05-11 14:27 | Ostatni komentarz 2022-03-23 10:45

magicznypazur

2606 Odsłony
27 Komentarze

Cześć! Zbliżają się drugie urodziny mojego synka i jest Was tu tyle fantastycznych kobietek, że pomyślałam, że mi pomożecie :) Co prawda do 1 sierpnia jeszcze troszkę czasu jest, ale później mogę mieć z tym urwanie głowy, szczególnie, że czasami do pracy mogę się dostać. Macie jakieś fajne i przede wszystkim sprawdzone przepisy na sałatki i ciasta, które przyrządzacie w domach? Nie chodzi mi o takie z Internetu, tylko takie od Was :) Robiłam kilkukrotnie ciasta z przepisów z sieci i powiem szczerze, że trafić na przepis, z którego nie wyjdzie zakalec, graniczy z cudem... Pomóżcie proszę! :)

2022-03-23 10:45

Pierniczki to chyba taki przepis bardziej na święta :) 

2017-02-18 19:59

Ale trochę drogi ;) pokaże mężowi pewnie zrobi, na drugi dzień można skroić i wrzucić do lecza ;)

2017-02-17 20:55

Bardzo fajny pomysł z tymi paprykowymi wagonikami :) Super.

2017-02-17 19:52

Odświeżam wątek ale mam trochę inne pytanie:-P otóż też niebawem będziemy świętować drugie urodziny synka . Ponieważ synek lubi bajkę tomek i przyjaciele wymyśliłam że motyw przewodni to pociąg a tort będzie oczywiście z Tomkiem. Pytanie do Was może macie jakieś pomysły na dobre jedzenie w aranżacje pociągu/lokomotywy? Może znacie jakieś stronki gdzie jest coś takiego? Chętnie też dowiem się pomysłów na dekoracje w temacie kolejowym. Chciałabym żeby jak najwięcej rzeczy było związane z motywem. Żeby wam lepiej pokazać o co chodzi wklejam zdjęcie które dała mi koleżanka i czekam na więcej pomysłów.:-D

2016-08-04 18:47

Magicznypazur dużo zdrówka dla synka :) Pozdrawiamy go z moimi urwiskami :) Mam świetny przepis na ciasteczka , w miarę zdrowe u nas nawet 5 letnia córka lubi :) - 2 jaja -pół szkl płatek górskich - orzechy, bakalie, rodzynki, suszone owoce ilość wedle uznania - łyżka miodu - pół szkl płatek kukurydzianych - łyżka sezamu Jaja ubić na sztywno i dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wykładać dużą łyżką na blachę formując ciasteczka. Piec około 25 minut :)

2016-08-02 19:44

Dziękujemy! :)

2016-08-02 12:46

Magiczny, dużo zdrówka i radości dla synka. Niech zdrowo rośnie na pociechę mamy i taty! Ja wczoraj przeglądałam albumy i patrząc na zdjęcia mojej 17-latki (po porodzie) nie mogłam się nadziwić, jak ten czas szybko zleciał. Mam wrażenie, że urodziłam Ją niedawno, a tu za chwilę będzie dorosła.

2016-08-01 21:24

Tym bardziej buziaki dla niego niech rośnie zdrowo:-) Oj magiczny żebyś wiedziała że szybko te nasze dzieci rosną czasem tęskni mi się za takim maleńkim synkiem