Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1588 Wątki)

plamy na ubrankach po praniu

Data utworzenia : 2016-05-10 17:09 | Ostatni komentarz 2016-06-09 20:59

Edyta-1991

3317 Odsłony
16 Komentarze

Cześć Mamy, zastanawiam się czy któraś z Was spotkała się z problemem który dotknął mnie, a właściwie ubranka Młodej. Już kiedyś po wyjęciu ubranek z pralki (jest nowa, mamy ja od grudnia więc rdza raczej odpada, poza tym to raczej nie ten odcień) zauważyłam na dwóch sztukach dziwne żółte plamy, duże i w dość dziwnych miejscach, inaczej podejrzewałabym niedopranie, ale plama przy kołnierzu z tyłu albo na plecach raczej to uniemożliwia. Dziś miarka się przebrała bo plamy są ogromne i w bardzo dużej liczbie na ubraniu które lubiłam. Fotki w załączniku. Co to może być? Dodam, że nie zauważyłam takich plam na ubraniach swoich czy męża.

2016-06-09 20:59

Edyta daj znać, czy coś zrobiłaś z tymi ubrankami i jak tak, to czy plamy zeszły :)

2016-06-09 08:41

Ja też używam mydełka. A na trudniejsze plamy mam odplamiacz z Loveli, skuteczny, więc gdyby nie chciały zejść to spróbuj tym.

2016-06-09 08:35

Z córką miałam tak samo o dziwo takie plamki pojawiały się dopiero po drugim lub trzecim praniu ubranka i u mnie było to od mleka (naturalnego mojego mleczka). Udało mi się ich pozbyć za pomocą mydełka i bardzo ciepłej wody na konkretną plamę. Coś takiego może się jeszcze pojawić od śliwki ze słoiczka.

2016-06-08 22:33

Może bańki mydlane? Mam dokładnie to samo, niestety ubranko przeznaczam do raczkowania.

2016-06-05 19:41

U mnie takie plamy były na ciuszkach gdy po 4 latach otworzyłam karton z niemowlęcymi rzeczami dla córki po synku. Wiele białych bodow było w takim stanie. Moja mama mówi że gdy chce się przechować rzeczy na dłużej to nie można wyprasowac wtedy takie plamy nie powstaną... Teraz ze względu na czas nie wiem czy je wyprasowałam gdy je tam kladlam czy też nie. Bynajmniej po mydelku o którym pisze Kasia, po 2 praniach zeszło.

2016-06-04 09:42

Myślę, że winę za te plamki może ponosić pralka, a dokładnie brudny bęben lub guma w nim zamieszczona.

2016-06-04 09:24

Najlepsza metoda na oczyszczenie pralki to nalej cala butelke octu do pustego bebna i wlacz na najwyzsza temp. Jak skonczy sie to potem wlej jakis plyn do plukania i wlacz na intensywne plukanie zeby zniwelowac zapach. Ja takze mialam problemy z nowa pralka po tym sposobie do tej pory ani jednej plamki.

2016-06-04 01:39

Oliwka dla dzieci zostawia strasznie żółte plamy nie stosujcie,lepiej emulsja typu oilum mleko tez zostawia plamy. Na wszelkie trudne plamy nasz kochany biały jeleń szare mydło usuwa plamy nawet smar samochodowy.