Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1588 Wątki)

Moda na małe ciążowe brzuszki

Data utworzenia : 2016-03-16 20:42 | Ostatni komentarz 2016-03-30 16:17

annawianna

2547 Odsłony
38 Komentarze

Przyznam szczerze że pomimo iż ja sama w ciąży przytyłam niewiele i miałam nie duży brzuszek to z niepokojem czytam , słucham wypowiedzi kobiet znanych z pierwszych stron gazet na temat tego jak dbać o siebie w ciąży aby nie przytyć, aby brzuch był mały itd. Ja ze względu na to iż miałam cukrzycę w ciąży musiałam zrezygnować lub ograniczyć spożywanie niektórych produktów i pomimo iż miałam bardzo mało ruchu -( musiałam dużo leżeć ze względu na zagrożoną ciążę) dopiero pod koniec ciąży miałam większy brzuszek. Owszem zgadzam się z tym że w ciąży należy jeść zdrowo a nie za dwoje ale martwi mnie to że coraz częściej w mediach promuje się kobiety które są np w 5- 6 miesiącu ciąży a brzuszek mają bardzo mały ponieważ jak twierdzą dużo ćwiczą i dbają o to aby nie przytyć, Uważam że kobiety które już w pierwszych miesiącach ciąży przytyły kilka kilogramów więcej mogą czuć się gorzej po tym jak w mediach są bombardowane fotkami pięknych kobiet które pomimo ciąży nie mają problemów z wagą. Ja osobiście poczułam się dotknięta stwierdzeniem partnera który po tym jak księżna Kate kilka godzin po porodzie pokazała światu dziecko , a jej wygląd nie wskazywał na to że przed paroma godzinami rodziła. Mój partner zaśmiał się pod nosem i powiedział - no popatrz jak ona wygląda a ty z łóżka wstać nie mogłaś i stękałaś ze cię boli. Może księżna Kate miała lżejszy poród, może lepszą opiekę podczas porodu , zapewne kosmetyczka czy fryzjerka zadbały o jej wygląd i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że są i będą osoby które będą oczekiwać od nas - zwykłych kobiet abyśmy też zaraz po porodzie wyglądały pięknie i nienagannie się prezentowały. Co myślicie na ten temat czy moda na małe brzuszki , intensywne ćwiczenia w ciąży i nienaganny wygląd po porodzie przysłuży się kobietom?

2016-03-30 16:17

Podobnie jak ze stresu ktoś pochłania bardzo duże ilości jedzenia.A ktoś inny ma ściśnięty żołądek i nie może jeść. Ja zdecydowanie należę do tych drugich,którzy pod wpływem stresu chudną.Pojawienie się dziecka w moim życiu było czymś nowym ,stresującym i może dlatego szybko schudłam po porodzie.

2016-03-30 13:46

według mnie zarówno tycie w ciąży jak i zgubienie kilogramów po ciąży to bardzo indywidualna sprawa. Jednena dziewczyna mało tyją i ciężko im mimo wszystko zgubić zbędne kilogramy drugie przytyję dużo ale schudną bardzo szybko Według mnie nie ma reguły.

2016-03-29 22:20

angel8130 nie o końca się zgadzam . Nie każda kobieta ma tak super, że karmiąc piersią chudnie, mimo utrzymywania zdrowej, zbilansowanej diety, picia dużej ilości wody i ruchu na co dzień. Wiele mam na jednej z grup na fejsie właśnie się wypowiadało na ten temat i niestety ubolewały nad tym, że mimo że karmią nie potrafią schudnąć...

2016-03-29 21:22

Angel owszem ale karmiąc piersią nie można sobie pozwolić na rygorystyczne diety.

2016-03-29 16:07

Również uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Gdybym mogła karmić piersią bardzo bym się cieszyła. Nie zrezygnowalabym dla ładnych piersi.

2016-03-29 15:11

Ja dopóki karmiłam synka byłam szczupła a kiedy przestałam karmić moja waga rosła pomimo iż jakoś znacząco nie zmieniłam diety.

2016-03-29 15:03

Ja myślę,że właśnie karmiąc dziecko można szybko zgubić zbędne kilogramy po ciąży. A jeśli chodzi o tycie w ciąży to jest to sprawa indywidualna.Będąc w ciąży biorę tyle tabletek-już nie będę pisać jakie.Ale zauważyłam,że gdy biorę witaminy to mam zwiększony apetyt i jedzenie mi naprawdę lepiej smakuję. Zazdroszczę osobom,które potrafią mało przytyć w ciąży.Nawet kiedyś nie dowierzałam,że znajoma jest w 9 mc,bo nic nie było po niej widać.

2016-03-29 14:37

Dajcie spokój dziewczyny zrezygnować z karmienia piersią dlatego, żeby szybciej pójść na dietę to jak dla mnie spora przesada. Ok rozumiem, że każda chce dobrze wyglądać po porodzie ale...bez przesady.