Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Zniszczenia po ciąży...

Data utworzenia : 2016-03-03 09:35 | Ostatni komentarz 2018-10-10 15:03

Marta -1989

14128 Odsłony
38 Komentarze

Nie znalazłam wątku przybliżonego do mojego więc założyłam ten - może pomożecie. Otóż od dwóch/trzech miesięcy moje paznokcie, włosy, skóra to ruina... biorę suplementy, jem prawidłowo, nie chudnę jakoś radykalnie - wydaje mi się że to wpływ hormonów które na nowo stabilizują się po ciąży. Stąd moje pytanie - poszukuje sprawdzonych odżywek do włosów, paznokci i rzęs... wypróbowałam już serię regenerum ale efektów zbyt wielkich nie miałam. Może ktoś coś umie doradzić????

2016-03-03 19:36

Magiczny ma rację - po porodzie zaraz poszłam do fryzjera i mocno skróciłam włosy. Odżyły w ten sposób odciążone, a i pielęgnacja, wszelkie ampułki i inne nie sprawiają tyle problemu. Teraz też noszę się z zamiarem skrócenia bo mycie ich jest męczące.

2016-03-03 15:09

Miałam bardzo podobnie... Jadłam tonami suplementy diety na skórę, włosy i paznokcie. Włosy wypadały mi garściami, a paznokcie łamały się niemiłosiernie. Włosy podcinałam regularnie, nie suszyłam, nie używałam prostownicy, nie farbowałam,stosowałam przeróżne odżywki, szampony i maseczki(w tym domowe) a i tak wypadały garściami. Fryzjerka poleciła mi zrobienie badań na tarczycę, bo kiedy ma się tarczycę, mogą wypadać. Ale badania zrobiłam i nadal bez zmian... Całkiem niedawno, bo jakieś 5-6 tygodni temu byłam u fryzjera, obcięłam prawie 30 cm włosów. rozmawiałam z fryzjerką na ich temat. Powiedziała, że jeśli mi tak mocno wypadają, a próbowałam już wszystkiego, tzn, że cebulki włosów mają za ciężko, by je utrzymać i dlatego wypadają. Wtedy zalecane jest ich obcięcie. Niekoniecznie 30 cm, ale obcięcie. Ja do włosów obecnie stosuję zestaw Nioxin System 3 do włosów po zabiegach chemicznych z silnym wypadaniem. W zestawie jest serum, szampon i odżywka. Kupiłam na iperfumy.pl Powiem Ci, że efekty są całkiem całkiem. Wiadomo, że po farbowaniu(w moim przypadku) włosy będą wypadać, ale nie wypadają a tak znacznej ilości, jak wcześniej. W dodatku się pięknie błyszczą i są mocniejsze. Możesz także stosować maseczkę raz w tygodniu, taką domową z jajek. Tzn nie z samego żółtka, ale i z białka i żółtka. Ubijasz białko na sztywną pianę, dodajesz żółtko, trochę miksujesz i nakładasz na włosy, na godzinę przed myciem :) Do rzęs niestety nie stosuję odżywek, bo nie muszę. Od urodzenia mam bardzo długie rzęsy i mam nadzieję, że tak zostanie. Co do paznokci używałam jakiejś zwykłej odżywki z drogerii i powiem, że było całkiem nieźle :)

2016-03-03 13:39

Do włosów mogę z czystym sumieniem polecić ampułki placenta urtik (na allegro ok.17 zł za 12 sztuk). Zawierają wyciąg z łożyska owcy i u mnie sprawdziły się w 100 %. Po 4 miesiącach od porodu włosy bardzo mi wypadały, do tego stopnia, że porobiły mi się łyse placki na głowie. Byłam przerażona i załamana, tym bardziej, że mam bardzo długie włosy i szkoda mi było ścinać. Poza tym wstydziłam się iść do fryzjera. Ampułki poleciła mojej mamie pani w aptece (można je stosować podczas karmienia). Producent zaleca stosowanie ampułek 3 razy w tygodniu, ale ja stosowałam 2 razy i już po 2 tygodniach zobaczyłam efekty. Włosy przestały wypadać, a na miejscu łysych placków pojawiły się nowe włosy. Z czystym sumieniem polecam. Ze skórą i paznokciami nie miałam problemu, więc niestety nie mogę nic polecić.

2016-03-03 12:45

Z włosami również mam problem,ale przy tarczycy to normalne. Na włosy polecam naturalny kolagen np. firmy Colway-wciera się go w skórę głowy po umyciu włosów.Niestety cena to ok.150zł. Stosowałam też przez jakiś czas Lotion 2%(na receptę jest 3%),po którym włosy miały nie wypadać i rosnąć nowe. Natomiast do rzęs polecam szeroką gamę odżywek do brwi i rzęs np.Revitalash. Rzęsy mogą osiągnąć po niej jeszcze raz taką długość. W drogerii naprawdę jest duży wybór odżywek. A na wzmocnienie paznokci najlepsze są witaminy Merz Special.Wiele moich koleżanek może powiedzieć,że są naprawdę skuteczne! Do tego nie stresować się i zdrowo odżywiać.Można też zrobić badania np. na poziom hormonów tarczycy.

2016-03-03 11:58

zgadzam się z Martą olejek rycynowy do rzęs i brwi często zapomniany a działa cuda! mi po ciąży włosy leciały garściami i odżywki te nakładane na włosy do spłukiwania niewiele pomagały, pomógł za to spray łopianowy który wciera się w skórę głowy-włosy zaczęły wreszcie odrastać - podobno właśnie na skórę głowy trzeba zadziałać bezpośrednio. Ta seria stoi w rossmanie przy szamponach, nie pamiętam nazwy, białe opakowania i jest maska do włosów, ten spray łopianowy z aktywatorem wzrostu i chyba szampon . Ceny max 12 zł więc warto spróbować :) a pobudzanie do życia twarzy zaczęłabym od mikrodermabrazji u kosmetyczki, u mnie nic nie dawało efektów poza tym :)

2016-03-03 11:49

Herbatki ziołowe? Belissa włosy i paznokcie była całkiem niezła. Sally Hansen ma świetne odżywki do paznokci - polecam Na rzęsy tylko olejek rycynowy. Taniocha i wystarczy przejechać szczoteczką po rzęsach lekko zamoczoną w tym tłuszczyku i efekt bomba. Moje rzęsy się wydłużyły i trwale ściemniały.