Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1588 Wątki)

Wypadek samochodowy

Data utworzenia : 2016-02-24 14:00 | Ostatni komentarz 2016-03-08 15:54

zegarek11

1223 Odsłony
4 Komentarze

Witam serdecznie wszystkich, w ostatnim czasie spotkała mnie mało ciekawa sytuacja jak wypadek samochodowy. Jak wiadomo nieszczęście goni nieszczęście i po wypadku kolejny problem z ubezpieczalnią i z odszkodowaniem. I nie wiem już co robić w takiej sytuacji. Wiem, że są różne poradnie firmy tak, ale jakoś do tego sceptycznie podchodzę i wolę najpierw uzyskać jakieś wartościowe opinie. Może ktoś był w podobnej sytuacji. Pozdrawiam :)

2016-03-08 15:54

Myślę jednak, że powinnaś zapytać o opinię ludzi, którzy się na tym znają. Nie mniej jednak, jeśli wypadek był nie z Twojej winy to pieniądze się należą. W sumie zależy też co miałaś zawarte w umowie ubezpieczenia. Jeśli jednak wypadek był z Twojej winy lub z obu stron to nie dostaniesz niestety nic. A jak tłumaczyła się ubezpieczalnia, że nie chcą Ci wypłacić pieniędzy?

2016-03-08 11:11

A możecie coś powiedzieć mi o tej firmie https://codex.org.pl/ ? Z góry dziękuję wam za pomoc.

2016-02-25 21:00

Są specjalne firmy zajmujące się sprawami odszkodowań, pomagają i biorą kilka % od sumy wygranej - warto skorzystać i poszukać najodpowiedniejszej bo zwykły szary człowiek mało pomoże - tu trzeba znać prawo.

2016-02-24 21:18

Zegarek o ile dobrze zrozumiałam to firma ubezpieczeniowa nie chce wypłacić odszkodowania?. Za mało danych podałaś- kto spowodował wypadek? W jakim towarzystwie jesteś ubezpieczona itd, ale wiem że czasami warto takie sprawy zlecić profesjonalistą. Ja dwa lata temu miałam ubezpieczenie mieszkania w Gothaer i kiedyś podczas podpisywania umowy zapytałam o sytuację jaką miała moja koleżanka która po tym jak spalił się jej dom musiała ponad dwa lata walczyć w sądzie o odszkodowanie ( oczywiście wynajęła prawnika) i okazało się że Gothaer ma swoich prawników i jeżeli masz jakiś problem to za opłatą bodajże 50 zł uzyskasz pomoc w danej dziedzinie. Moja siostra teraz zleciła natomiast uzyskanie odszkodowania z tytułu wypadku córki na wycieczce szkolnej kancelarii prawnej która zajmuje się wszystkim - pismami procesowymi, reprezentowaniem przed sądem itd a opłatę za pomoc pobiera dopiero w momencie wygranej sprawy - tj chyba 15- 20 procent od kwoty zasądzonej przez sąd więc jest to dobre rozwiązanie a im zależy aby wygrać i uwierz mi są bardzo dobrzy w tym co robią a jednocześnie stanowczy.