Pogaduchy (1586 Wątki)
Dziwne sny, przeczucia?
Data utworzenia : 2016-01-08 10:23 | Ostatni komentarz 2016-01-09 07:43
Witajcie dziewczyny! Chciałabym poznać Waszą opinię, czy wierzycie w sny, czy miałyście kiedyś przeczucia, że wydarzy się coś złego i to się sprawdziło? Jestem realistką, twardo stąpającą po ziemi, wszystko zawsze biorę "na logikę", ale było w moim życiu kilka sytuacji, które bardzo trudno wytłumaczyć w racjonalny sposób. Jedna z takich sytuacji miała miejsce dokładnie 2 lata temu. W moim domu zaczęły nagle znikać różne przedmioty, by po chwili pojawić się na miejscu, 2 razy po powrocie z pracy zastaliśmy włączony telewizor, mimo, że nigdy rano przed wyjściem nie oglądamy. Na początku tłumaczyłam to sobie w różny sposób: a to, że sama poprzestawiałam rzeczy (mimo, że jestem pedantką), telewizor włączył się od jakichś drgań, itp. Ale wtedy pojawił się dziwny sen: widziałam w nim białą trumnę otoczoną wieńcami z białych kwiatów, ale nie wiedziałam kto zmarł. Zobaczyłam obok kaplicy klepsydrę ze zdjęciem nieznajomej, młodej dziewczyny (czarno- białe), wykonane jakby w latach 70-tych. Cały dzień miałam w głowie obraz kobiety ze zdjęcia, czułam niewytłumaczalny niepokój. Odwoziłam właśnie dzieci na ferie do teściów i opowiedziałam teściowej ten sen. Byłam nawet na cmentarzu (wtedy niedawno zmarła męża babcia) i przyglądałam się starym nagrobkom ze zdjęciami szukając dziewczyny ze snu, ale nie znalazłam. Po trzech miesiącach znalazłam stary nagrobek ze zdjęciem prawie identycznej dziewczyny (twarz ta sama tylko inna fryzura). Było to na pogrzebie w mojej rodzinnej miejscowości. Obok wykopanego grobu był nagrobek dziewczyny ze snu, która zginęła tragicznie w wieku 26 lat (zabił ją zazdrosny mąż w 1974 r. ). Był to pogrzeb mojej ukochanej siostry, która zginęła w wypadku w wieku 27 lat. (Miejsce pochówku wybierał brat). Wtedy kiedy śniłam swój sen miałam dylemat, czy pożyczyć Jej pieniądze na wymarzony samochód. Pożyczyłam i do dziś tego żałuję. Dokładnie wczoraj minęły 2 lata odkąd widziałam siostrę żywą, a ja wciąż za nią tęsknię. W moim życiu było też wiele innych dziwnych sytuacji, a czy którejś z Was też przydarzyło się coś niewytłumaczalnego?
Sortowanie: