Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Strona WWW

Data utworzenia : 2015-12-02 20:05 | Ostatni komentarz 2019-02-02 18:19

lauradek

1909 Odsłony
13 Komentarze

Hej. Chciałabym abyście mi coś doradzili. Od niedawna mam własną stronę internetową, wyczytałam, że aby była ona dosyć wysoko pokazywana w wyszukiwarce niezbędna jest jej optymalizacja. Jak mogę to zrobić? Macie jakieś pomysły? A może jakieś inne propozycje?

2019-02-02 18:19

Jajeczko89 podziwiam ludzi z taką wiedzą. Pomyśleć, że Google zmienia algorytmy oceny średnio co dwa miesiące, a tu takie ciekawe informacje. Prawda jest taka, że niewiele firm zna się na profesjonalnych działaniach promocyjnych. Niestety lektura w tym zakresie jest wyłącznie anglojęzyczna, do tego trzeba uczestniczyć w webinariach. Co do poważnego traktowania działań promocyjnych to trzeba mieć odpowiedni budżet i zainwestować w różne formy dotarcia do potencjalnych klientów. Oczywiście wszystko zależy od branży w jakiej prowadzi się działalność której poświęcona jest strona internetowa. Prywatnie to można mieć bloga za grosze. Co do działań promujących to większość jest oparta o copywriting, ale trudno je nazwać jedynie pozycjonowaniem. Co do doboru firmy której zleca się takie działania to zawsze warto zajrzeć w realizacje. Wiemy wówczas z kim mamy do czynienia. W naszej firmie od dziesięciu lat współpracujemy z agencją e-marketingu i SEO New Project Łódź http://www.newproject.biz.pl . Obsługują markety, banki, służbę zdrowia, firmy prawnicze i wiele innych instytucji.

2017-02-16 11:30

Najlepiej skorzystać z usług firmy, która zajmuje się tym na co dzień, polecam: http://www.antygen.pl

2015-12-13 20:36

Ale Wordpress z tego co mi wiadomo jest darmowy i ma wiele darmowych szablonów. I jest prosty w obsłudze :) Jajeczko, a gdzie posiadasz serwer (jeśli mogę zapytać)?

2015-12-13 18:16

Nie wszystkie systemy CMS dla firm są bezpłatne! Większość tego typu systemów dla przedsiębiorców są dość kosztowne. Warto zapoznać się z regulaminem.

2015-12-12 22:46

Są systemy CMS, np Wordpress. Instalujesz sobie wordperssa, do niego wyszukujesz sobie szablon (dużo jest darmowych), ogólnie wordpress jest łatwy w obsłudze. Jest dużo "wtyczek", które pomogą przy pozycjonowaniu. Tu nie trzeba znać kodów html ;)

2015-12-12 11:59

Dokładnie - internet ułatwia naukę wielu rzeczy, o których wcześniej nie mieliśmy pojęcia. Co mnie najbardziej denerwuje przy przeglądaniu stron niektórych firm - brak aktualizacji! Także lauradek - pamiętajcie o tym, aby wprowadzać zmiany jeśli tylko zajdzie taka potrzeba. Profil na FB też nie jest złym pomysłem. A nawet łatwiej idzie rozreklamować firmę - zapraszasz grono znajomych do polubienia profilu firmy, na profilu umieszczasz lik do strony internetowej. Zakładasz takie konto za darmo, administracja profilem jest bardzo prosta, wrzucasz kiedy chcesz zdjęcia - np. wykonanych prac, informację o promocjach, usługach i co tam jeszcze do głowy przyjdzie.

2015-12-10 15:29

Prowadząca własną firmę nauczyłam się dużo. Czego się nie robi żeby ograniczyć kosztów. Znam podstawy kodowania w html i CSS .sama. tego się nauczyłam. To mi wystarczy , a w dobie łatwego dostępu do Internetu dużo czytam o pozycjonowaniu i optymalizacji strony internetowych.

2015-12-10 12:43

Jajeczko ale ty wiesz na ten temat to po prostu masakra ja to po prostu jestem w tym zielona:-)