Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Kto wybrał imię dla waszego Maleństwa?

Data utworzenia : 2015-12-02 12:07 | Ostatni komentarz 2019-03-31 22:32

agnieszkanowobilska

5773 Odsłony
116 Komentarze

Kochane mamy,kto wybierał u Was imię dla dzidziusia? Były przy tym spory? :) imię wybraliście w ciąży czy po porodzie? :)

2019-03-31 22:32

Magdalena slyszlam o tym że czasami jak dziecko się urodzi to poprostu imię wybrane nie pasuje do dziecka . Ale o tym że w śnie przychodzi to nie słyszałam . :) My nie mogliśmy dojść do porozumienia co do imienia przeglądając kalendarz spodobało nam się to samo i tak daliśmy na imię synkowi . A Marysia bardzo piękne imię :) życzę Ci tej córeczki :)

2019-03-31 20:41

Czy wierzycie, że dziecko samo sobie wybiera imię? Jakieś 10 lat temu, zanim zaszłam w ciążę czytałam w jakiejś gazecie artykuł na ten temat. Nieraz jest tak, że rodzice mają już wybrane imię, a gdy maleństwo się urodzi i widzą je pierwszy raz to decydują, że do dziecka "pasuje" inne imię. Albo pisało tam także, iż dziecko czasami jeszcze przed ciążą czy już w trakcie przychodzi we śnie do któregoś z rodziców i mówi mu jak ma się nazywać. Syn w ten sposób dostał imię. Tuż na początku ciąży, jego ojciec nie mając pojęcia że coś takiego czytałam, obudził się pewnego dnia i powiedział, że to będzie chłopak i ma mieć na imię Wiktor. Próbowałam negocjować zmianę imienia, ale stanęło tylko na tym, że wybrałam drugie imię po moim dziadku. A dziś miałam jeszcze dziwniejszy sen... Nie jestem w ciąży, ale wciąż marzy mi się córeczka. Nie jestem jakaś bardzo pobożna, a że uważam się za bardzo ciężki przypadek od paru dni modlę się do świętej Rity. Także modlitwą o macierzyństwo. Dzisiaj śniła mi się jakaś zakonnica w habicie i powiedziała, że urodzę córeczkę ale mam jej dać na imię Marysia, na cześć matki boskiej. Normalnie jak ktoś to czyta pomyśli, że jestem jakaś nawiedzona. Wierzcie mi, że nie. W Boga wierzę, ale rzadko praktykuje i nie koniecznie żyję tak jak chciałby od nas tego kościół. Nie lubię tego imienia, ale jak rano wstałam i po jakimś czasie przypomniałam sobie ten sen, to stwierdziłam że co mi tam, mogę dać tak córce na drugie imię. Co Wy na to? Były u Was takie dziwne przypadki przy wyborze imienia dla dziecka?

2018-10-10 15:55

My też mamy dylemat bo imię już raczej wybraliśmy , ale za to zdrobnień do imienia nie ma żadnego . Ela mnie też przeczucie nie myliło , i też będziemy mieli chłopca. Na pewno inaczej się wybierało jak sama , ale przynajmniej nie musiałaś iść na kompromis z drugą osobą , ale szkoda wiadomo że zawsze we dwójkę jest lepiej :)

Konto usunięte

2018-10-10 14:36

Zanim poznałam płeć dziecka miałam przeczucie, że urodzę chłopczyka. Id razu przyszło mi do głowy jedno jedyne imię i nie byłam w stanie wybrać awaryjnego w przypadku córki. Jednak przeczucia były słuszne i maluszek jest chlopczykiem. Ze względu na trudną sytuację rodzinną sama wybrałam imię dla dziecka.

2018-10-10 13:05

Hirri my mamy problem tego samego typu przy synku pełne imię nam się podoba a zdrobnienie wcale i po prostu nie zdrabniamy ;)

2018-10-10 12:54

Mi się podoba imię Zuzanna, ale Zuzia już nie bardzo i jest problem :)

2018-09-05 12:03

U nas jest spór i nie możemy wybrać imienia jeszcze mamy 4 miesiące więc czas jest ale dzidziuś też nam nie ułatwia bo się pokazać nie chce więc musimy wybrać dwa imiona :)

Konto usunięte

2018-08-24 19:39

Wspólnie z mężem wybraliśmy :) któregoś wieczoru siedzieliśmy i rozmawialiśmy o imionach i jedno oboje zaakceptowaliśmy :)