Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1581 Wątki)

rak a ciąża

Data utworzenia : 2015-09-06 21:16 | Ostatni komentarz 2015-10-25 23:04

malgos81

3785 Odsłony
13 Komentarze

Witam wszystkich może jest wśród Was ktoś kto przechodził to co ja . 6 lat temu zaszłam w ciąże i cieszyłam się najbardziej na świecie ale niestety w 4 miesiącu swiat mi się zawalił okazało się,że że mam 3 stopień nowotworu złośliwego;-(okazałosię,że będąc w ciąży bedę musiała się poddac chemioterapii i muszę usunąć pierś,najgrsze w tym wszystkim było,ze lekarza nie obchhodziło moje dziecko. Długo sie wahałam co mam robic nie przespałam kilka nocy ale w koncu decyzja została podjeta . Wzięlismy z moim maluszkiem,którego nosiłam pod sercem chemioterapię i poddałam się operacji usumiecia piersi 2 miesiące później na świecie pojawił się mój kochany zdrowy synek ważcy 2440 g, ja natomiast wróciłam na chemioterapie straciłam włosy ,ale w domu czekał na mnie mojsynek ,ktory cale te cierpienie wynagradzał. Nie miałam pokarmu więc karmiłam małego butelką lovi,ktora spisała się rewelacyjnie . Teraz mój synek ma 6 lat a ja jestem w 5 miesiącu ciąży i strasznie się się boję,że historia może sie powtorzyć. Może znajdzie sie ktoś kto przechodził podobną sytuację i może chce o tym porozmawizć

2015-09-07 14:11

Mój Boże strasznie przykre. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dla maluszka ! Dobrze,że wygrałaś z nowotworem,ciąża i chemioterapia to musi być bardzo trudna decyzja jednakże ważne,że synek urodził się zdrowy. Pewnie jesteś stale pod nadzorem lekarza i jeżeli coś by się działo to już byś wiedziała. Ciesz się tą ciążą,bo tamta była z problemami a ta najpewniej jest zdrowa i wykorzystaj to najlepiej jak potrafisz,naciesz się i za tamtą ciążę :) Mocno trzymamy kciuki !

2015-09-07 14:08

malgos81 nie martw się głowa do góry i dodam ze bardzo Cię podziwiam że się nie poddałaś silna z Ciebie kobieta teraz ciesz się ciążą :)

2015-09-07 13:52

malgos81 super że jesteś w drugiej ciąży. Jest to już 5 miesiąc więc już bliżej niż dalej, staraj się myśleć pozytywnie. Domyślam się że łatwiej powiedzieć niż zrobić. Jednak na pewno jesteś w stałym kontakcie z lekarzami, a oni trzymają rękę na pulsie. Ciesz się tą ciążą bo z pewnością urodzisz zdrowego dzieciaczka tak jak to było w pierwszej ciąży. Ty już wygrałaś walkę z rakiem i musisz wierzyć że więcej nie będziesz miała z nim kontaktu:) Trzymamy kciuki i czekamy na informację o pozytywnym rozwiązaniu:)

2015-09-07 11:35

malgos81 po pierwsze gratuluje drugiej ciąży, po drugiej wygranej walki z rakiem, ja wierzę i trzymam kciuki aby Twoja historia się nie powtórzyła odnośnie choroby, w prawdzie nie potrafię sobie wyobrazić co przechodziłaś 6 lat temu, a także jaki strach towarzyszy teraz Tobie ale tutaj na forum są Dziewczyny co chętnie wysłuchają, wesprą dobrym słowem ja również chętnie Cię wysłucham :)

2015-09-06 21:53

Niestety nie znam nikogo takiego, wierzę że ta ciąża przebiegnie Ci spokojnie, trzymam kciuki i ,życzę powodzenia !