Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Buty do biegania

Data utworzenia : 2015-08-24 16:45 | Ostatni komentarz 2019-01-28 11:32

gooSiaczek090

2725 Odsłony
23 Komentarze

Postanowiłam rozpocząć działania w kierunku powrotu do formy... W okolicy są dobre warunki do biegania, więc myślę, że na początek ta forma aktywności będzie odpowiednia. W czasach szkolnych byłam dobra w biegach, więc chyba do tego wrócę ;) Niestety nie mam zbyt wygodnego obuwia do tego celu. Gdzie najlepiej szukać butów do biegania? Jakie marki lub modele butów możecie polecić. Priorytetem w moim przypadku jest właśnie wygoda oraz jak najniższa waga buta. Oczywiście szukam czegoś porządnego. Nie chcę kupować nowych butów po kilku miesiącach.

2015-08-26 18:48

Zależy ile pieniędzy chcesz na nie przeznaczyć. Ja jak zaczynałam biegać postanowiłam zacząć od tych tańszych bo nie wiedziałam czy mi się bieganie spodoba. Wybierałam między butami z Lidla a Decathlonu, te i te to ok 55-65zł. W decathlonie mają też droższe modele. Wybrałam te z decathlonu, byłam zadowolona. Teraz mam przerwę w bieganiu(ciąża), ale na pewno znowu będę biegać. Podobno są też modele do biegania w zimie, ale nie znam tego tematu.

2015-08-26 18:43

z butami lidla jeżeli dopiero zaczynasz bieganie to będzie to dobry wydatek ponieważ nie ma co się pchać w najdroższe buty., Jezeli już biegasz dość długo i to nie jest słomiany zapał to jak najbardziej butki tak za 400złotych najlepiej kupuj jakimś większym sklepie sportowym gdzie będziesz mógł sobie na swoją nogę wybrać wytestować.

2015-08-25 21:36

Czasem są fajne i w miarę tanie buty do biegania w Lidlu mój brat kupował i był zadowolony

2015-08-25 16:09

też przed wakacjami miałam identyczny problem :) potrzebowałam butów do biegania, tak żeby przez wakacje móc odrobinę wzmocnić moją formę, ja osobiście wybrałam model ze strony http://www.butydobiegania.pl możesz sobie zajrzeć i zobaczyć czy Tobie też przypadnie coś do gustu, jest wiele modeli znanych firm, także będziesz miała w czym wybierać :) powodzenia :)

2015-08-25 15:40

a kiedyś do biegania wystarczyły zwykłe buty. Nie trzeba było kupować jakiś specjalnych i dawało się radę pobiegać. A teraz moda weszła że but musi mieć przeznaczenie do konkretnych celów. Przez internet jest lepiej kupić ale trudniej dopasować. Więc trzeba wypracować jakiś sposób.

2015-08-25 14:23

Zdaje sobie sprawę, że nie będzie to jakoś specjalnie oryginalne z mojej strony co podpowiem, ale najrozsądniej dla ciebie będzie wybrać i kupić buty do bieganie przez jakiś rzetelny sklep internetowy. Teraz po zmianach ustawy to się opłaca 3x bardziej, bo ceny są o wiele niższe, i mamy praktycznie nieograniczoną możliwość rezygnacji, zwrotu po wielu dniach, nie to co w stacjonarnych.

2015-08-25 09:09

ja też jestem przed zakupem butów do biegania, szukam do asfaltu i stopy idącej do środka - asics kayano 21 lub nike zoom structure 18 to moje typy, buty za 350-400 zł