Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

Co myślicie o billboardach reklamowych w stolicy?

Data utworzenia : 2015-03-24 22:05 | Ostatni komentarz 2023-11-22 11:07

Madlennnefrench

2220 Odsłony
23 Komentarze

Witam :) Ostatnio miałam wycieczkę do stolicy. Rzadko tam bywam i to co mnie uderzyło najbardziej, to to, że na praktycznie każdym budynku, czy wolnej przestrzeni stoi billboard reklamowy. Dosłownie pełno ich wszędzie. Dwa obok siebie, reklamujące dwa podobne sklepy. Miasto jest strasznie oszpecone taką agresywną reklamą. A co Wy o tym sądzicie? Wiem, że taka reklama jest skuteczna, ale moim zdaniem bardzo krzywdzi to piękne miasto. Zgadzacie się ze mną?

2015-04-13 09:42

Faktycznie takich billbaordów jest sporo, zresztą nie tylko w samej stolicy. Czasem ich obecność mnie razi - np. gdy zasłaniają elewację wiekowej, pięknej kamienicy lub są umieszczone wręcz na zabytku! Natomiast takie billboardy wolnostojące czy w innych miejscach mi nie przeszkadzają. Jadąc autem po mieście można dowiedzieć się o jakiejś nowej firmie, produkcie czy usłudze.

2015-03-27 22:04

Mnie szpetne bilbordy , reklamy bardzo rażą w oczy i uważam że jest ich za dużo. Natomiast karygodne dla mnie jest wieszane ogromnych reklam w miejscach zabytkowych, turystycznych , widokowych itd gdzie przysłaniają zabytki i pejzaż miasta. Byłam kilka lat temu we Włoszech i w drodze powrotnej wstąpiłam do Wenecji która moim zdaniem bardzo zmieniała się na niekorzyść ( byłam tam wcześniej ok 10 lat temu) pod względem reklam, odpustowych bazarów itd. Najbardziej raził mnie w oczy ogromny baner reklamowy wiszący w tle pięknego mostu - nie można było zrobić zdjęcia bez uniknięcia sfotografowania reklamy- wg. mnie takie reklamy powinny być zabronione i karane.

2015-03-25 15:08

Ja lubię billboardy,bo czasem o promocjach z marketu mogę się z nich dowiedzieć ale nienawidzę jak całe miasto jest tym oblepione ! psuje to cały smak...

2015-03-25 09:25

Oczywiście, że to szpetnie wygląda jeszcze chwila moment.. I Warszawa zacznie wyglądać jak typowe Chiny, o ile już tak nie wygląda, dawno nie byłam !

2015-03-25 07:53

mysle że to standard, w łodzi też duzo bilbordów i reklam

2015-03-25 07:06

a ja nie lubię Warszawki i nie lubię do niej jeździć, kojarzy mi się tylko ze szkoleniami i konferencjami z pracy

2015-03-24 22:29

Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam w stolicy :(