Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Sprawdzony przepis na łososia i śledziki? :)

Data utworzenia : 2014-12-22 09:47 | Ostatni komentarz 2015-02-26 23:35

aaasik1

2804 Odsłony
15 Komentarze

Mamy koleżanki, muszę w tym roku zrobić łososia i jakieś fajne śledziki, macie ciekawe, sprawdzone sposoby?? :)

2014-12-23 15:11

Aniniani, dziękuję bardzo, u nas ta sałatka nazywa się 'szuba' :) I jajko tarkujemy na drobnych oczkach oddzielnie żółtko, oddzielnie białko i wygląda to cudnie, puszyste żółtko na wierzchu :) Sylwia, dobry, polski łoś nie jest zły ;)

2014-12-23 14:54

Kurcze u mnie to juz chyba dzisiaj zmęczenie materiału bo zamiast łososia przeczytałam łosia :-)

2014-12-22 23:15

Ja ci moge polecic sledzia pod pierzynka, u mnie w rodzinie impreza bez tej salatki to nie istnieje. warstwowo kladziesz: 4 podwoje platy sledziowe odsaczone w zalwie octowej pokrojony w kostke 2 cebule pokrojone w kostke na to nie za gruba warstsa majonezu na to potarkowane na grubychn oczkach wczesnjej ugotowane ziemniaki w mundurkach, taka grubsza warstwa ok 3 szt na to sol nastepnie tak samo potarkowana k ugotosana marchewka na to warstwa jogurtu wymieszanegl z majonezem ja daje 4 lyzki jogurtu na 2 majonezu na to warstwa ugotowanych jajek na twardl potarkowanych na grubych oczkach, i na koniec jajka posypujemy dosc gruba warstwa kolorowegl pieprzu. Smacznego!

2014-12-22 15:54

Mój mąż dzisiaj robiłam sałatkę śledziową na szybko. Przepis: śledzie(zależy ile chcemy zrobić to tyle dajemy) papryka(może być ze słoika)-jeden słoik ogórki korniszone-słoik cebula,z 5 mniejszych olej Wszystkie składniki,czyli śledzie,ogórki i paprykę kroimy w większą kostkę,ale nie za wielką,wsypujemy do miseczki i wlewamy troszkę oleju,mieszamy.Cebulę kroimy i mieszamy z łyżką cukru lub więcej w zależności ile jest cebuli. Dodajemy do pokrojonych warzyw i śledzia i wszystko razem mieszamy. Gotowe :)

2014-12-22 14:53

aa, oo, fajnie, dzięki :)

2014-12-22 13:46

aasik tu mamy jeden watek do przepisów http://lovi.pl/pl/forum/15/198/1, później łatwiej będzie nam wszystkie przepisy znaleźć w jednym miejscu

2014-12-22 10:25

W rynkach typu karp itp nie pomoge bo po prostu nie przepadam za nimi i po prostu nie robię :-) Natomiast sledziki to często robię z nich koreczki śledzia z jabłkiem w majonezie, w smietanie , mój M lubi jeszcze w oleju z cebulka