Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Głośny śmiech

Data utworzenia : 2014-12-10 16:37 | Ostatni komentarz 2023-01-20 21:22

Patrycja

3883 Odsłony
19 Komentarze

Mamy, kiedy Wasze pociechy zaczęły się głośno śmiać? Moja córcia ma ponad 4 miesiące. Jakiś miesiąc temu podczas zakupów pierwszy raz głośno się śmiała :) niestety to potem powtórzyło się tylko raz. Zastanawia mnie czemu się nie śmieje skoro potrafi? Czy za jakiś czas to się zmieni?

2014-12-10 20:40

Wiktoria bardzo często jak coś ją śmieszy to się uśmiecha, często przy tym piszcząc :) No ale nie jest to taki typowy śmiech. Może po prostu tak już ma, a może z czasem zacznie się głośno śmiać.

2014-12-10 19:44

Mój Tobi ma teraz 11 tygodni i od jakichś 2 tyg smieje sie w głos

2014-12-10 19:40

Mój synek miał 2.5 miesiąca gdy zaśmiał się tak głośno że aż się sam przestraszył. Teraz śmieje się np. gdy widzi ulubione reniferki albo jak całuję jego stopy i robię śmieszne miny. Dziecko musi chyba powiązać fajne zdarzenie , coś co lubi , co sprawia mu przyjemność ze śmianiem . Ja jak widzę że coś go bawi to częściej to powtarzam i śmieję się razem z nim. Czasami wystarczy że ja się uśmiecham i mówię do niego miłym głosem a on wie że to jest fajne i się cieszy. Maluchy bardzo dokładnie nas obserwują i gdy widzą że my się uśmiechamy albo coś ewidentnie się im podoba - śmieją się.