Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1487 Wątki)

Kolacja we dwoje :-)

Data utworzenia : 2014-11-11 14:31 | Ostatni komentarz 2015-01-18 19:43

0202oliwcia

7120 Odsłony
58 Komentarze

Dziewczyny chce zrobić taka kolacyjke mojemu M jak będziemy w swoim mieszkaniu co byscie podały do zjedzenia na taka okazje bo u mnie trochę brak pomysłów :-(

2015-01-18 19:43

Ja polecam: - makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta, - roladki z kurczaka faszerowane np. szpinakiem i serem feta - kurczaka w woreczku z przyprawami dowolnymi, - schab podawany z sosem pomidorowym z oliwkami - polędwiczki z kurczaka w sosie kurkowym

2015-01-15 21:11

Może takie roladki z kurczaka albo udka faszerowane. Możesz tam użyć to co lubicie

2015-01-15 19:40

No ten przepis na parówki jest bardzo interesujący? Dziewczyny a co pilecacie tak na obiadek juz nie mam pojęcia nieraz co ja mam ugotować a jak swojego pytam co by zjadł co zrobić a jego standardowa śpiewaka to obojętnie vo zrobisz to zjem

2015-01-15 15:11

Fauny ten przepis na parówki na pewno wyprobuje.

2015-01-15 00:08

Monia a w piekarniku to z termoobiegiem dookoła czy tylko dół/góra?

2015-01-08 09:38

Polecam z czystym sumieniem. Musi wyjść pycha, a w piekarniku na jakieś 25 minut :)

2015-01-07 21:33

Świetny przepis na pewno z niego skozystam tym bardziej ze to sprawdzony przepis

2015-01-07 15:20

Nie ma sprawy :) Sos (taki sam robię do spaghetti) - cebulę pokrojoną w kostkę podsmażam na oliwie/oleju, dorzucam czosnek i dwie puszki pomidorów, doprawiam bazylią, oregano, solą i pieprzem. Gotuję ok 20 min. Mięso mielone podsmażamy na patelni z cebulką i przyprawami. Makaron do lazanii gotujemy jak na opakowaniu. Na dnie naczynia żaroodpornego kładziemy warstwę makaronu i polewamy sosem (najlepiej go trochę zblendować do gładkiej konsystencji). Następną warstwę znowu stanowi makaron, sok i partia mięsa mielonego podsmażonego. Znowu makaron i sosik, jak ktoś lubi można położyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Ostatnią wartswę stanowi sos beszamelowy. Na masełku roztopionym dorzucam stopniowo mąkę, sól, pieprz, gałka muszkatołowa oraz dolewamy mleko ok 2 szkl. Polewamy lazanię sosem i górę posypujemy tartym serem. Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin :)