Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Potrzebna pomoc!

Data utworzenia : 2013-02-27 10:28 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:25

Elzbieta.Moroz

2733 Odsłony
7 Komentarze

Moja bratowa kila dni temu urodziłą córeczkę i ma strasznie dużo pokarmu przez co robią się guzy w związku z czym potrzebuje laktatora by odciągać pokarm. Proszę doradzcie jaki będzie najlepszy i za rozsądną cenę bo z pieniążkami jest krucho:( czekam na Wasze opinie.

2022-01-22 22:25

Ten temat jest bardzo stary :) 

Laktatory zmieniły się na pewno bardzo mocno 

2022-01-21 21:40

Ja miałam laktator elektryczny z canpol 

2013-09-16 16:40

czasem warto poszukać używanego dobrej firmy można kupić za grosze

2013-03-01 20:19

Dzięki dziewczyny za pomoc już jest lepiej. Jak na razie zbawcą stał się laktator za 8 zł :)

2013-02-27 13:59

Elzbieta wejdź do kategorii zakupy tam jest o laktatorach

2013-02-27 12:43

Ja miałam Avent taki klasyczny od koleżanki. Ręczny. Ja nie miałam zbyt dużego nawału ale ona już tak. I wiem, że jej starczał. Przy bardzo nabrzmiałych piersiach najlepiej jest odciągać delikatnie pokarm i przystawiać dziecko. Przy bolesnych piersiach ręczny jest delikatniejszy. Rodzaj laktatora nie ma tu większego znaczenia. Wiadomo z elektrycznym jest większa wygoda, ale z ręcznym też da się radę. Jeśli kasy mało to polecam taki.

2013-02-27 12:43

Elzbieta.Moroz, Twoja bratowa przede wszystkim musi jak najczęściej przytawiać córeczkę. Nawet w nocy, niech przytawia ją na śpiocha - tylko niech wyciśnie odrobinę pokarmu i przystawi małej do buzki - chwyci napewno. Kilkudniowe dziecko musi być karmione co 3 godziny w nocy nie dłuższa przerwa niż 4 godziny. Tylko przystawienie dziecka wyreguluje ilość pokarmu. Ten stan w ciągu kilku dni się unormuje - naprawdę! :) Choć wiem, że to koszmar bo sama to przeżyłam. Najważniejsze by nie doprowadzić do zapalenie tylko przystawiac dziecko :) Co do laktatora. Przekaż bratowe by używała jeśli to konieczne tylko do odczucia ulgi. Tzn. niech odciąga do momentu, gdy zniknie gruda albo gdy poczuje lżejszą pierś. Jeśli będzie odciagac w opór pogorszy tylko sprawę. Ja posiadałam laktator Avent Isis, dostałam w "spadku" po koleżankach. Wiem, że używały go jeszcze przedemną dwie osoby, więc sądzę, że jeśli się na niego zdecyduje to spokojnie może kupić używany (na allegro widziałam za 20 zł licytacje). Nie miałam doświadczenia z innym laktatorem recznym jednak mogę z czysym sumieniem polecic ten. U mnie sprawdził się doskonale, potrafiłam odciągnąć 120-130 ml pokarmu w 10 minut (oczywiście później jak laktaca była unormowana). Pasuje do niego butelka avent i lovi.