Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Człowiek starszy robi miejsce na świecie?

Data utworzenia : 2014-07-03 14:25 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:08

konto usunięte

11030 Odsłony
58 Komentarze

Dziewczyny,nie wiedziałam,jak nazwać ten wątek ale od jakiegoś czasu nurtuje mnie takie pytanie.. Czy wierzycie w to,że człowiek stary w rodzinie robi miejsce nowemu życiu? Sama nie wiem,czy w to wierzyć,czy nie.. Jednak.. Kiedy moja siostra zaszła w ciążę,w przeciągu pół roku zmarły obie moje babcie.. Później długo,długo my z mężem staraliśmy sie o dziecko i nic.. przez ponad dwa lata!!! Większość z Was zna tą historię! Jednak kiedy dowiedzieliśmy,że nasza kruszyna jest i rozwija się we mnie,poznaliśmy dwa ciężkie dla nas fakty.. Badania wskazały,że mój tata jest ciężko chory i babcia męża jest chora na nowotwór.. Dziś jestem w dziewiątym miesiącu ciąży, mój tata stara sie o rentę,a babcia męża jest umierająca..Rok temu miała amputowaną pierś,dziś ma 13 przerzutów do głowy,z czego 8 na sam mózg.. Wczoraj mąż był u niej i powiedział,ze to chyba koniec.. Wiadomo,że temat śmierci zawsze jest dla nas bardzo przykry i dotyka każdego z nas bardziej,lub mniej.. jednak gdzieś wewnątrz myślę,czy babcia robi miejsce Judytce..naszej córce.. jest mi okropnie przykro! chciałabym jechać sie z nią pożegnać! wszyscy mówią,ze mam sobie odpuścić,jednak nie potrafię! Ta kobieta jest nam bardzo bliska!nie wyobrażam sobie jeszcze raz nie chwycić jej za rękę.. Czy u Was też zdarzało się,ze jeden odchodził,a drugi się rodził? Wiem,że jest to smutny temat,ale ostatnio coraz częściej myślę,ze to życie jest dziwne..

2014-07-03 14:44

No jak właśnie sobie siedzę i myślę,jak to właściwie jest..u mnie w rodzinie akurat tak sie składa.. ktoś odchodzi,ktoś się rodzi.. dziwne.. może to mój wymysł,ale jakoś tak,jak moja siostra była w ciąży,a zmarła babcia,to każdy mówił: "zrobiła miejsce małej na świecie.." i teraz ta sytuacja powtarza sie u mnie.. babcie jest umierająca..

2014-07-03 14:38

M.Napierala nie czekaj tylko jedz ..uściśnij tak po prostu ..moze jeszcze babcia bedzie zyla ...moze usciska wasze malenstwo , ale jesli nie to bedziesz wiedziała , ze powiedziałaś jej co chciałaś , podziekowałaś ... Nie wiem jak temat ugryzc bo pierwszy raz słysze o czyms takim ...jak moja sioatra była w pierwszej ciąży kilka tyg przed porodem - zmarł nasz dziadek ...ale czy to jest to o czym mówisz to trudno mi powiedziec ..jak zmarła babcia to mojej siostry 2 dziecko miało roczek ...jak zmarł mój dziadek 2 to zadnej ciazy w rodzinie nie bylo ... zaraz poczytam na ten temat i może sie jakoś bardziej rozwine :)