Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Doszkalanie się podczas ciąży

Data utworzenia : 2014-04-17 22:51 | Ostatni komentarz 2015-02-07 15:43

taurus

2479 Odsłony
11 Komentarze

Ciążą to wyjątkowy okres w naszym życiu, jednak pewnie niektóre z Nas dla dobra swojego przyszłego dziecka zmuszone jesteśmy pozostać w domu, większość czasu spędzać w pozycji leżącej. Napiszcie co robicie, żeby poszerzyć swoją wiedzę (oprócz tego, że czynnie uczestniczycie w forum LOVI). Może wyszukałyście jakieś interesujące kursy prowadzone przez internet??? Czekam na jakieś propozycje, może znajdę w nich coś dla siebie.

2015-02-07 15:43

Ja podczas ciąży zaczytywałam się w literaturze, choć nie była ona związana z ciążą, choć nie omieszkałam przeczytać "W oczekiwaniu an dziecko" jak i "Gdy stajesz się mamą" opisująca każdy aspekt kolejnego tygodnia w ciąży. Korzystałam z warsztatów dla mam, a w kwestii rozwojowej kończyłam studia podyplomowe (w tym pogłębiałam wiedzę tematyczną, oraz pisałam pracę zaliczeniowe).

2014-04-19 00:02

ja nie mam tej książki, ale z tej samej serii mam "w oczekiwaniu na dziecko" i jak dla mnie to była skarbnica wiedzy. Co do informacji dużo mi daje teraz przy chłopcu właśnie forum Lovi, a wcześniej korzystałam i w zasadzie dalej korzystam z parenting i babyonline zawsze tam szukam informacji mi potrzebnych.

2014-04-18 21:07

Ja zalogowałam na stronach producentów jedzenia dla dzieci hipp bobovita bebiko, dokładne adresy znalazłam w czasopismach o dzieciach.

2014-04-18 20:41

"Pierwszy rok z zycia dzecka" to ksiazka poradnikowa, ale nie tak do konca. Masz w niej opisane o tym jak przygotowac sie na przyjscie dziecka, wyprawki, itp. A potem masz opisany kazdy miesiac, co dziecko moze, powinno i na pewno bedzie umialo, jakie szczepienia i badania je czekaja. I jest tez taka forma pytanie-odpowiedz.

2014-04-18 20:15

Didisia i Silje piszecie o książce "Pierwszy rok z życia dziecka" czy jest to poradnik czy jaka inna forma literacka?

2014-04-18 17:27

W Waszych wypowiedziach sugerujecie szkołę rodzenia, warsztaty, spotkania jednak ja na wstępie wspomniałam, że pozostaję w domu i muszę leżeć, więc raczej nie uda się skorzystać. Może macie jakieć propozycje szkoleń, które prowadzone są przez internet.

2014-04-18 13:14

Ja czytałam "Pierwszy rok z życia dziecka" i "Język niemowląt", no i szkoła rodzenia. Natomiast jak już musiałam ostatnie półtora miesiąca przesiedzieć na tyłku w domu to stwierdziłam, że teraz to czas dla mnie, więc czytałam książki dla siebie, oglądałam tv dla siebie, chciałam tak na zapas trochę zrobić coś dla siebie :)

2014-04-18 11:00

Moniko1993 zaciekawiła mnie Twoja sugestia dot. książki. Przeczytałam krótkie opisy i recenzje na jej temat, które udało mi się odnaleźć w sieci. Myślę, że niebawem sięgnę do tej publikacji.