Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

Płyn do higieny intymnej - jaki wybrać?

Data utworzenia : 2014-04-15 12:34 | Ostatni komentarz 2024-02-06 05:43

konto usunięte

12446 Odsłony
141 Komentarze

Mam pytanie czy macie jakiś sprawdzony płyn do higieny intymnej i co możecie polecić innym mamom. Co do płynów ja polecam Lacibios Femina Pregna ma ph 3,5 i przez to zapewnia kwaśne ph które tworzy barierę ochronna przed bakteriami i jest dedykowany przyszłym mamom, ale także w połogu ja mam używam i spokojnie mogę polecić:)

2014-04-15 18:27

Ja używałam Białego Jelenia. Ale szczerze, odkąd miałam okazję wypróbować Ziaję, to wolę ten drugi. I konsystencja bardziej mi odpowiada i ogólnie uważam za lepszy.

2014-04-15 16:28

Witam serdecznie,ja w poprzedniej ciaży i po porodzie używałam żelu do higieny intymnej firmy Soraya,osobiście bardzo polecam kosmetyki tej firmy.Sa nie drogie ,a dobre i wydajne.Jeżeli chodzi o żel do higieny intymnej są różne rodzaje i każda może dopasować dla siebie według potrzeb,teraz jestem w ciąży z drugim dzidziusiem i z pewnością będę używać(aktualnie mam inny).Wiadomo,że po porodzie trzeba częściej niż zwykle korzystać z prysznica i się podmywać więc w tym celu żel Soraya sprawdza się wyśmienicie :-).

2014-04-15 16:12

A ja polecam w aptece zapytać o preparat do higieny intymnej z kory dębu. Wielu lekarzy ginekologów zaleca go kobietom ciężarnym! :)ja mam akurat firmy Venus,ale ma takie właściwości,jak: łagodzenie podrażnień, chroni przed infekcjami, nie zaburza flory bakteryjnej. A do tego wszystkiego kora dębu łagodzi stany zapalne,przyspiesza gojenie i regenerację naskórka..

2014-04-15 14:24

Ja w ciąży miałam Ziaję.

2014-04-15 13:07

Ja juz długo używam LACTACYD Miałam już emulsje Sensitive Femina i teraz czaje sie na Lactacyd Fresh ...zaden z tych wymienionych nie zawiodł .. Dodatkowo jak siegam po płyn czy emulsje biore do koszyka chusteczki lactacyd na poczatku ciazy zakupilam Efektima ( mama care) potem znowu przeszłam na Lactacyd ..nie zeby mi tamten nie służył-służył ale jestem wierna jednej i nie widze potrzeby kombinowania i narazania :) Jeszcze jak mieszkałam sama z mamą to kupowała firmy AA , Ziaja i raz Nivea ( POLECAM) Soraya - nie pamietam dokladnie jak sie nazywał ale ani mi ani mojej mamie nie służył ..wywalony był po 3 użyciach :)