Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Babcia kontra druga babcia ?

Data utworzenia : 2014-03-05 12:07 | Ostatni komentarz 2022-10-13 13:03

konto usunięte

4391 Odsłony
13 Komentarze

Dziewczyny wątek tak z ciekawosci . Moja tesciowa zaawsze sie zalila jaka ona nie jest pokrzywdzona , bo tesciowa jej corki ( szymona siostry) przekupuje wnuczki ...rozpieszcza i przez to zekomo bardziej ja lubia niz moja tesciowa . Na poczatku mówie hmm a moze faktycznie ..tamta zawsze nad wyraz mila a tesciowa gdzies z boku . Co sie okazalo ? ze robi z siebie ofiare specjalnie :) wyszło to jak zaczela zalic sie na moja mame , Kacper faktycznie przepada za moja mama najbardziej ..a od tesciowej ucieka bo ta go szarpie , tarmosi itd ..ale nigdy moja mama nie wyrywa jej malego , zawsze sama sadza go na kolanka do niej i mowi idz do 2 babci... ostatnio kacpra przekupila czekoladkami a kacpi co ? w nosie to mial i wyl jak moja mama oddala w rece tesciowej malego . Ja jest u was ? babcie rywalizuja ?

2014-03-05 17:01

Monika chyba się nie da przemówić, ja kiedyś mówię do mamy jak tak płaczesz, ze nie przyjeżdżamy jak przyjedziemy nie bawisz, a jak wyjeżdżamy płaczesz że się nie pobawiłaś. Zostaw gary i resztę i się baw, każdy sobie zrobi kanapkę i przeżyje, a nie milion dań a później płacz bo czasu dla dzieci nie ma. Odp no tak tak masz rację. I za tydzień to samo więc chyba się nie da wytłumaczyć.Teściowa powiedziała ostatnio do mojego synka z aluzją do mnie bo przecież on ma 5 miesięcy no widzisz boisz się baby bo nie znasz jej bo mama Cię izoluje, no zagotowałam się wzięłam dzieci i poszłam z nimi spać, bo ja specjalnie czekałam aż ona przyjedzie było już po 21 a ona mi z takim tekstem ech

2014-03-05 14:54

U nas nie ma takiej rywalizacji pomiędzy babciami. Natomiast widzę wzajemną 'walkę' pomiędzy prababciami i jest mi przykro z tego powodu. Jedna o druga zazdrosna, że tamta więcej czasu spędza z M. itp itd. Dlatego teraz na zmianę obie niańczą do pierwszego utyskiwania, której to gorzej, która bardziej zmęczona. Już raz to przerabiałam i nie jeździłam do żadnej. Teraz znowu M. spędza czas z obiema.

2014-03-05 14:44

ja nie powiem , bo jest mi przykro jak Kacpi ucieka od szymona mamy do mojej ...pomimo jej okropnego charakteru ja jakies wspolczucie i uczucia mam . Ale co ja za to moge ? moja mama nic specjalnie nie robi ... Mysle ze Kacper wyczuł , ze szymona mama ma taki a nie inny charakter ..ze wciaz sa z nia kłótnie i problemy ... Ona zawsze jest zmeczona i puszcza do niego teksty ` Kacperku babcie taaak rece bola i jeszcze Ciebie nosic ..ohhh` a moja mama pomimo ze jest 8 lat starsza szaleje z nim , spiewa mu , spaceruje itd .. nie chce zeby któras babci abyla wyróżniana ...co jak co ale tesciowa jest taka sama babcia dla mojego syna jak moja mama i nie zamierzam mojej mamy tu wywyzszac , bo byloby nieladnie z mojej strony ..ale jak ja mam jej do rozumu przemowic ? Ona jest pokrzywdzona i juz ..kazda babcia chce zrobic z niej najgprsza ..w sumie racjonalnie patrzec to ona we wszystkich widzi wrogów . Co robic dziewczyny ? jakie wy macie metody pomysly ?

2014-03-05 13:19

u mnie zawsze jest tak, że jedna drugiej wyrywa dziecko. Ostatnio mały aż płakał bo z rąk do rąk i która lepiej bawić umie. A ciągle słyszę jak to odwiedzamy tylko jednych dziadków, albo tylko jedni dziadkowie wszystko muszą robić dla wnuków. ostatnio to powiedziałam nawet, że adres znają wszyscy i że nie będziemy jeździć w ogóle jak takie kłótnie mają być, że niby zawsze tylko do jednych jedziemy. Nic nie poradzę, że jak ktoś mnie zaprasza na obiad to jadę, a druga strona nie zaprasza więc się nie wpraszam. A i tak zawsze zaglądamy jak jesteśmy juz blisko, a to że za krótko jesteśmy to mam dzieci nie kłaść spać bo mamy odwiedzać dziadków i już.

2014-03-05 12:47

troszkę o relacjach w rodzinie jest tutaj http://lovi.pl/pl/forum/15/76/1 http://lovi.pl/pl/forum/15/1327/1